Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » PFL předběhlo konkurenční UFC a Francis Ngannou tak má důležitou práci

PFL předběhlo konkurenční UFC a Francis Ngannou tak má důležitou práci

PFL Ngannou UFC

Francis Ngannou po konci v UFC jednal s celou řadou předních světových organizací, ale nakonec se dohodl s PFL, kde má garantovaný skvělý plat nejen on, ale i jeho případný soupeř. Na toho však zatím čekáme, protože Predátor se věnoval boxu a pak bohužel přišel o syna, takže se v poslední době stáhl do ústranní a moc se neví, kdy bychom ho mohli vidět zpět  boji. PFL však pro něj i přesto má důležitou práci.


Diego Kotlár se chlubí, kolik dostal za poslední potupné KO! Co si pořídí?

PFL předstihuje UFC, minimálně co do MMA akcí v Africe. Ve středu totiž organizace oficiálně oznámila zahájení projektu PFL Afrika. Očekává se, že nejnovější regionální liga PFL bude zahájena ve druhém čtvrtletí roku 2025.

Na celý velkolepý projekt, který má velký potenciál, bude jako předseda dohlížet právě bývalý UFC šampion Francis Ngannou. „Jsem nadšený a poctěn, že mohu zastávat funkci předsedy PFL Afrika, ligy, která bude utvářet samotné základy afrického MMA,“ uvedl Ngannou v tiskové zprávě.

„Jak jsme viděli, v Africe je obrovské množství talentů, které čekají na to, až jim bude poskytnuta globální scéna. Jsem velmi hrdý na to, že mohu poskytnout skvělý obsah regionu s tak vášnivou a rozmanitou fanouškovskou základnou.“

PFL Afrika bude používat charakteristický formát organizace, který zahrnuje základní část, play-off a divizní šampionát. Uvidíme tedy, zda časem poznáme i další „Francise“, kteří dobijí MMA svět.

Souboj s Furym byl zmanipulovaný?

V říjnu loňského roku se bývalý král těžké váhy UFC Francis Ngannou poprvé představil v profesionálním boxu s tehdy neporaženým držitelem pásu organizace WBC Tysonem Furym a v saúdskoarabském Rijádu. Po deseti kolech nakonec na body zvítězil druhý jmenovaný. Ngannou poté zdůraznil, že měl ve skutečnosti zvítězit, a pak přiznal, že v jejich vzájemném souboji nikdy nedokáže získat vítězství, pokud dojde zápas na body, čímž si rýpnul do rozhodčích. 

Joe Rogan nyní během svého nedávného podcastu řekl, že věří, že zápas Ngannou vs Fury byl zmanipulovaný a trval na tom, že měl zvítězit rodák z Kamerunu. „Myslel jsem si, že ten zápas vyhrál Francis Ngannou,“ řekl Joe Rogan. „Ale víte, oni pro Tysona připravovali ten zápas s Oleksandrem Usykem. Nechtěli to tak nechat, prostě to vypadalo, jako by to bylo trochu domluvené.“

„Bylo to dost blízko na to, aby se mu to povedlo,“ vysvětlil Joe Rogan. „Mohli jste si říct: ‚Dobře, možná. Nejspíš Tyson zvítězil,‘ ale já si to nemyslím. Podle mě to vyhrál Francis. Hodně lidí si myslelo, že to vyhrál Francis.“

Při svém druhém startu v profesionálním boxu v březnu letošního roku padl Ngannou na Blízkém východě pekelným knockoutem ve druhém kole s bývalým dvojnásobným šampionem v těžké váze Anthonym Joshuou. Zatím není jasné, jaké budou další kroky rodáka z Kamerunu. Už je to pomalu rok a půl, co podepsal smlouvu s organizací PFL, ale doposud se nepředstavil v žádném souboji pod hlavičkou této organizace. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *