Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » UFC bijec Martin Buday byl sesazen z trůnu! Slovensko má novou jedničku

UFC bijec Martin Buday byl sesazen z trůnu! Slovensko má novou jedničku

Buday Vojčák

Máme za sebou turnaj KSW 99, který se měl původně konat v Ostravě, ale nakonec byl přesunut do Gliwice. To však nic neměnilo na tom, že šlo primárně o Česko vs Polsko kartu, která měla nabídnout zajímavé měření sil obou velkých scén. Jak to dopadlo? Češi bohužel veskrze na výhry nedosáhli, což byl bohužel případ i Michal Martínka, který podlehl Vojčákovi, který se vyhoupl ve světovém žebříčku nad svého kolegu.


Rytmus jednoduše vysvětluje, proč Vašek Sivák nepočkal na vyhlášení

Štefan Vojčák do souboje s Michalem Martínekm vstupoval ze 72. místa světového žebříčku těžké váhy. Po výhře si však samozřejmě polepšil a stanovil své nové osobní maximum. V minulosti se dokázal dostat až na 67. místo s tím, že nově je po KSW 99 dokonce na 62. místě. O několik míst za ním na 66. příčce je OKTAGON šampion Hatef Moeil, kterého v prosinci čeká odveta s Todevem, a na 67. postu slovenský kolega Martin Buday. Vojčák je tedy novou slovenskou jedničkou těžké váhy, což jen dokazuje, jak kvalitní tuhle divizi naši sousedi mají.

Uvidíme tedy, jak se oběma borcům bude dařit dál, protože Vojčák může po poslední výhře pomýšlet na titulovou šanci. Klíčové však bude, jak dopadne jubilejní turnaj KSW 100, kde dojde na střet De Fries vs Stošić 2, od kterého se pak bude vše odvíjet.

Vojčák a jeho reakce na výhru

„Dá se říct, že to šlo podle představ. V plánu bylo vyhrát a to se povedlo. Michal mě v podstatě ničím nepřekvapil. Musím ho však pochválit za to, jak byl připravený na ty moje takedowny. To jsem však čekal, protože trénuje v dobrém gymu. Je fyzicky silný. Rád bych poděkoval svému týmu a celému OFA gymu a kamarádům, kteří mě přijeli podpořit. 

Další zápas zatím není naplánovaný. Uvidíme, jak dopadne KSW 100 (kde dojde na titulový souboj v těžké váze) a co mi poté vedení nabídne. Ještě tam nějaký zápas ve smlouvě je. Věřím, že bude cesta k titulu a titulové bitvě. Není tedy čas na odpočinek a místo toho přijde asi nejtěžší práce v životě,“ reagoval Vojčák na výhru a jako dvojka divize začal jasně vyhlížet titulovou šanci.

KSW 99 – Výsledky:

Štefan Vojčák def M. Martínek – KO/TKO, 2:53 R2

K. Koziorzębski def Matúš Juráček – Split Dec

M. Różański def Vojtech Garba – Unanimous Dec

A. Niedźwiedź def V. Červinský – Sub, 3:40 R1

W. Kazieczko def Josef Štummer – Sub, 4:09 R3

Bartosz Kurek def Vasil Ducár – Unanimous Dec

H. Gelnarová def D. Steczkowska – Split Dec

Michał Sobiech def Karol Kutyła – Unanimous Dec

Tobiasz Le def Matěj Val – KO/TKO, 4:59 R1




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *