Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Vémolův trenér André Reinders reaguje na prohru rivala Patrika Kincla

Vémolův trenér André Reinders reaguje na prohru rivala Patrika Kincla

Reinders Kincl Engizek Vémola

Od souboje Kincl vs Engizek se očekávala poměrně jednostranná podívaná, byť se počítalo s tím, že Kerim svou kůži rozhodně nedá zadarmo. Nakonec to však bylo vlastně naopak, protože to byl právě německý borec, kdo měl duel pevně v rukách. Co  na souboj řekl Vémolův trenér Reinders?


Televize Nova má přísný trest pro Gelnarovou, ale bohužel i pro fanoušky

„Bylo vidět, že mu to nesedlo. Neznám jeho přípravu, a co vše tam proběhlo, ale přišel mi takový těžkopádný a pomalý oproti Engizekovi, který naopak překvapil. Dokázal si Patrika držet od těla a ty pokusy o takedowny, kterých moc nebylo, dokázal poměrně jednoduše ubránit. Až na to čtvrté kolo. Spíše než úžasným výkonem Kerima, si myslím, že to bylo dané ne úplně ideálním výkonem Patrika. Nechci Engizeka nijak shazovat, předvedl dobrý výkon, ale Patrik se svojí standardní formou by ho měl porazit,“ rozpovídal se André Reinders pro Sport.cz.

„Původně jsem si říkal, že Engizeka by měl porazit a po výhře bude mít chuť jít po titulu v polotěžké váze. Teď je otázka, kam po prohře bude směřovat jeho motivace. Zda se upne k tomu, aby se titul ve střední váze vrátil do jeho rukou, nebo bude chtít uzavřít trilogii s Karlosem. Teď je asi jediná možnost, kdy by se spolu mohli utkat. Kdykoli později by to už asi nedávalo smysl.“




Kincl přiznal chyby

„Ten zápas jsem si ve finále prohrál sám. Začátky sedly, dokázal jsem Kerimův styl nabourávat a nepouštět ho k těm jeho těžkým věcem, které má najeté. Na druhou stranu to však udělal i on mně a já jsem pak nebyl schopný dál pokračovat a protahovat kombinace. Nevím proč jsem tam tak vytuhnul. Jestli ta síla toho okamžiku?

Na atmosféru se však taky nechci omlouvat, byť to bylo zajímavé a nezvyklé. 58 000 lidí, když nastupujete do klece a oni na vás bučí. Máte je i na blízko v tom koridoru a slyšíte nadávky. Bylo to zajímavé. Myslím si, že takové to nemají ani fotbalisti, kteří tam jdou jako cizí tým. Tam se to rozdělí mezi celý ten tým, ale tady v tomto sportu jste nepřítel číslo jedna a stadion jde po vás.

I během kol mě to občas bralo koncentraci. Zase to však nebylo tak, že bych ztuhnul a byl z té atmosféry paf, to se říct nedá. Prostě jsem se do toho tempa nedostal. Měli jsme s týmem připravený dobrý plán, který mohl vyjít, ale nebyl jsem schopný to dotáhnout,“ přiznal Patrik Kincl ve svém videu, co se pokazilo.




Problémem byla i zranění

„Už jsem zmiňoval, že se mi nepodařilo vyjet na nějaký delší kemp, což mě mrzí. Bylo to způsobeno řadou zranění. Vždy, když už jsem měl něco naplánovaného, abych na týden až deset dní někam vyjel, tak pár dnů před došlo ke zranění. Jedno z těch větších byl výron v kotníku. Během tréninku práce nohou jsme se zezadu přešlápli s kolegou. Odehrál se mi dost nepříjemný výron. S tím jsem nechtěl někam do cizího gymu a věnovat se plným sparingům.

Další nepříjemná věc byla, že v jednom rozcvičovacím kole jsem chytil kopačku do prstu a celý prst mi vyjel a vykloubil jsem si ho. Nebylo to nic extra závažného, ale bylo to nejvíce nepříjemné zranění, protože už jsem věděl, že ho do zápasu nedohojím. Vadilo mi to hodně při úchopu, wrestlingu a obecně na zemi. Vlastně i lehce v postoji, když jsem do toho ťukl, tak to bylo citlivé. Nic však, kde by bylo riziko zápas zrušit,“ popsal Patrik Kincl ve svém posledním videu.

Kincl také přiznal, že v souboji přišel o ruku, respektive měl za to, že je zlomená, protože jí nemohl pořádně zatnout, což ovlivnilo hlavně závěr souboje. Patrik to přirovnal k tomu, když po kopu na lýtko vypne noha. Zkrátka svou ruku nemohl plně ovládat, což omezilo jeho možnosti závěrečného tlaku, který nakonec vlastně ani nepřišel.




Co nás čeká?

9.11. – Bratislava – OKTAGON 63

Vémola vs ?

Wawrzyniak vs Mazúch

Pukač vs Trušček

Novák vs ?

Fodor vs Horínek

Creasy vs Adamia

Aby vs Zhumagulov

Smolková vs Simplicio

Skrzypek vs Diedrick

Paulus vs Elonen

7.12. – Mnichov – OKTAGON 64

Brito vs Surdu

Moeil vs Todev 2

Poppeck vs Doussis

Scheck vs ?

Škvor vs Montagnac 2

Palokaj vs Ryšavý

Bartl vs Brajshori

Mosebach vs Stanovský

Jakobi vs Duric

29.12. – Praha – OKTAGON 65

Paradeiser vs Keita 2

Szabová vs Pudilová – o bantam titul

Bahník vs Rock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *