Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Přední polský trenér, který dohlíží i na elitní CZ/SK borce, byl děsivě zadržen policií

Přední polský trenér, který dohlíží i na elitní CZ/SK borce, byl děsivě zadržen policií

CZ ANKOS

Podle novinářů polského serveru „Gazeta Wyborcza“ došlo k zadržení hlavního trenéra vyhlášeného polského gymu Ankos MMA. V pondělí 14. října se tak stalo za účasti příslušníků CBŚP, kteří jej zadrželi v jeho domě v Poznani. Zatykač vydalo oddělení Národní prokuratury.


Promotér Novotný reaguje na „uniklý“ seznam výplat turnaje OKTAGON 62

Známý polský trenér Andrzej K. se má zodpovídat z událostí z listopadu 2002. Obvinění se týká spoluúčasti na vraždě mladého Arména v poznaňském klubu Blue Note. Jak informoval server GW, podezřelý byl v pondělí zadržen policisty. Zatčení však neprobíhalo v klidu. Jeho směrem letěly výbušné granáty, v důsledku čehož utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Zranění na noze mu lékaři sešili.

Krzysztof Wrześniowski, mluvčí CBŚP, se k případu zatím nechce vyjadřovat. Co se tedy stalo v roce 2002? Podle serveru sportowe fakty šestadvacetiletý obchodník s oděvy Rafael Grigorian trávil poslední hodiny svého života u svého bratrance Roma. Po společném popíjení alkoholu se přesunuli do klubu Blue Note. Tu noc tam byli také Andrzej K. („Kościel“), Karol R. („Rossi“) a Filip Sz. („Dynia“), všichni údajně napojení na podsvětí.

Kolem druhé hodiny ranní došlo mezi Grigorianem a několika muži k hádce, po níž byl odvlečen do jedné ze zadních místností a brutálně zbit. Obžaloba zjistila, že Grigorian se snažil bránit nožem, ale stál proti přesile. Stopy vedly k Andreji K. a jeho mužům, ale vyšetřování bylo zastaveno. Svědci se báli vypovídat. Po letech se o případ znovu zajímala Malopolská národní prokuratura, která vyšetřovala drogový gang. Skupinu pomohl rozkrýt informátor s přezdívkou „Monstrum“.

Andrzej K. byl v mládí zápasníkem a vyhrával medaile na polských mistrovstvích. Věnoval se také sumó a ragby a v posledních letech vedl nedaleko Poznaně gym Ankos. Ankos MMA je domovem mnoha špičkových bojovníků z Polska, ale i ostatních evropských zemí, včetně Marcina Tybury, Karlose Vémoly, Makhmuda Muradova, Ronalda Paradeisera, Michala Martínka, Iona Surdu, Slima Trabelsiho a nově podepsané zápasnice UFC Klaudie Syguły. Doufejme, že se celá situace brzy vysvětlí, aby na ní nedoplatili zápasníci.   




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *