Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Drsný život! Kdo je vlastně Kinclův 10 let neporažený vyzyvatel Engizek?

Drsný život! Kdo je vlastně Kinclův 10 let neporažený vyzyvatel Engizek?

Engizek Kincl

Součástí turnaje OKTAGON 62 je i titulový souboj Kincl vs Engizek, ke kterému sice měli někteří výhrady, ale na podobnou akci dává jasný smysl. Favoritem souboje je Kincl díky své komplexnosti a zkušenostem, ale ani vyzyvatel Kerim Engizek rozhodně není bez šance. Skrze výhru by totiž mohl korunovat svůj těžký život, o kterém OKTAGON píše na svém webu.


Samuraj Jiří Procházka PODEPSAL a my asi moc dobře víme, proti komu

BOJOVNÍKEM OD DĚTSTVÍ

Kerim se narodil 13. května 1991 v německém Düsseldorfu. A jeho dětství nebylo vůbec jednoduché. Když mu bylo 7 let, jeho otec byl odsouzen k několika letům vězení, což zasáhlo celou rodinu. Matka nezvládla těžkou situaci, a tak byli Kerim a jeho mladší bratr umístěni do dětského domova, kde strávili 10 let svého života. V prostředí, kde platil „zákon silnějšího“, se Kerim musel rychle naučit, jak se postavit za sebe i svého bratra.

Kerim tak prošel opravdovou cestou bojovníka – z ulice se musel probojovat až na vrchol a moc dobře ví, kolik tahle dřina stojí.

BOX JAKO ÚNIK

Ve svých teenagerských letech se Kerim plně oddal boxu, čímž nejen ventiloval svou frustraci z nelehké životní situace, ale také si mohl hezky přivydělat. Za klub TSV Bayer 04 Leverkusen absolvoval přibližně 40 zápasů na nejvyšší úrovni amatérského boxu v Německu. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy poprvé uviděl zápas MMA. Byl fascinován a pohlcen. A tak do roka vyměnil box za MMA a jen o rok později měl svůj první zápas. A jak to dopadlo, to už víme – my, Kincl i rekordních 60 000 diváků, kteří tuhle bitvu uvidí.




NA HRANĚ ZÁKONA

Přestože sport Kerimovi poskytl určité východisko, drsný životní styl a práce vyhazovače v nočních klubech ho často přivedly na hranu zákona. A my tento příběh známe i od jeho soupeře Kincla. I Kerimova minulost zahrnovala časté problémy se zákonem – kritický zlom ale nastal při dalším průšvihu, při kterém byl jeho parťák zadržen policií. Tehdy si Kerim uvědomil, že pokud nezmění svůj život, skončí jako jeho otec za mřížemi. A svůj život změnil jednou provždy.

Z HŘÍŠNÍKA VZOREM

Dnes je Kerim nejen úspěšným zápasníkem, ale i otcem a podnikatelem. Aktivně podporuje děti, které vyrůstají na ulici nebo v dětském domově a snaží se je motivovat k tomu, že změna je možná. On sám je důkazem toho, že s vůlí lze úplně změnit svůj osud.

DESET LET BEZ PORÁŽKY

O Engizeka jevilo zájem i UFC, ale kvůli hříšné minulosti to s vízem do USA nevyšlo. To ale Kerima neodradilo. Pár let po začátku kariéry se stal šampionem welteru v jedné z německých organizací, a pás třikrát obhájil, navíc vždy před limitem. A dlouho na sebe nenechala čekat ani middleweight, ve které dnes vyzývá Kincla – i v nové divizi se brzy stal německým šampionem. V současné době je neskutečných 10 let a 14 zápasů bez porážky, a to i po svých 2 zápasech v OKTAGONU.




Jak turnaj hodnotíte? (10 nejvíce, 1 nejméně)

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...




Co nás čeká?

12.10. – Frankfurt – OKTAGON 62

Jungwirth vs Eckerlin

Kincl vs Engizek

Coga vs Račić

Samsonidse vs Torres

Todev vs Palasz 2

Holzer vs Trabelsi

Dalisda vs Martin 2

Machaev vs Hendin

Langer vs Fleury

Topallaj vs Nafuka

Ilbay vs Scheck

9.11. – Bratislava – OKTAGON 63

Vémola vs ?

Wawrzyniak vs Mazúch

Pukač vs Trušček

Novák vs ?

Fodor vs Horínek

Creasy vs Adamia

Aby vs Zhumagulov

Smolková vs Simplicio

Skrzypek vs Diedrick

Paulus vs Elonen

7.12. – Mnichov – OKTAGON 64

Brito vs Surdu

Moeil vs ?

Poppeck vs Doussis

Scheck vs ?

Škvor vs Montagnac 2

Palokaj vs Ryšavý

Bartl vs Brajshori

Mosebach vs Stanovský

Jakobi vs Duric

29.12. – Praha – OKTAGON 65

Paradeiser vs Keita 2

Szabová vs Pudilová – o bantam titul

Bahník vs Rock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *