Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Co jste možná nevěděli o OKTAGON šampionovi Patriku Kinclovi?

Co jste možná nevěděli o OKTAGON šampionovi Patriku Kinclovi?

OKTAGON

Na turnaji OKTAGON 62 bude Českou republiku reprezentovat jediný zástupce, kterým je šampion Patrik Kincl, který má před sebou titulovou obhajobu s nebezpečným Engizekem. OKTAGON si tedy na svém webu připravil shrnutí informací, které jste možná o šampionovi nevěděli.


Samuraj Jiří Procházka PODEPSAL a my asi moc dobře víme, proti komu

ČESKÝ REKORDMAN

Patrik Kincl vstoupil do historie OKTAGONU jako vítěz jednoho z nejsledovanějších zápasů organizace. Určitě si na legendární Odvetu s Karlosem Vémolou v květnu 2023 pamatuješ. Kincl dokázal nejen obhájit titul, ale zapsal se i do pomyslné žlutočerné knihy rekordů – stal se úplně prvním Čechem, který dokázal Vémolu porazit.

DLOUHÉ ROKY ZKUŠENOSTÍ

Kincl má za sebou už téměř čtyři desítky soubojů a na profesionální scéně bude brzy 20 let! Než se dostal do OKTAGONU, prošel XFN, ACB či KSW. V roce 2018 proběhl jeho první duel s Vémolou, který však prohrál. Nenechal se ale odradit, naopak. V roce 2022 pak debutoval v rámci OKTAGONU 31 v souboji s Pirátem, ze kterého si odnesl titul šampiona. A ten od té doby stále drží. Není divu, že s touto bilancí je světovou #36 a nejžádanější střední váhou v celé Evropě!




TRENÉR HVĚZD

Kromě vlastních úspěchů je Patrik také uznávaným trenérem. V hradeckém All Sports Academy trénuje řadu jmen, která ti určitě nejsou cizí – v jeho týmu je třeba Jakub Bahník, Jaroslav Pokorný nebo David Dvořák. Jeho tréninky ale vyhledávají i další zápasníci, třeba David Kozma nebo Matouš Kohout.

DOBA TEMNA

Život dnešního šampiona nebyl vždy růžový. V 18 letech byl odsouzen za vydírání a ve vězení strávil dva roky. Temné období života ho však formovalo a pomohl mu najít úplně novou cestu. Patrik sám říká, že to pro něj byla cenná lekce, a vězení ho naučilo disciplíně. Právě v těžkých chvílích našel novou motivaci a začal pracovat na své sportovní kariéře.




PIVO? NE, DÍKY!

Na divokých večírcích Kincla s alkoholem určitě neuvidíš. Je naprostým abstinentem a alkoholu se, zejména po zkušenostech z mládí, zcela vyhýbá. Pozvání na pivko proto asi nebude ten pravý způsob, jak hvězdu OKTAGONU oslovit!

KINCLŮV ŠÁLEK KÁVY

Alkohol mu nic neříká, ale neboj, i Patrik Kincl má své vášně! Je velikým milovníkem kávy, ve které se vyzná jako málokdo a zkušeným hráčem na PlayStationu.

RODINA NA PRVNÍM MÍSTĚ

I přes všechny úspěchy v kleci zůstává Patrik také skvělým tátou i manželem. Kinclova manželka Pavla je ve světě sportu jako doma, hraje volejbal na vysoké úrovni. A společně vedou ke sportu i dceru Anežku – Patrik ji už bere i na tréninky bojových sportů pro nejmenší. Protože sám vyrůstal bez otce, klade velký důraz na to, aby byl pro svou dceru oporou.




Jak turnaj hodnotíte? (10 nejvíce, 1 nejméně)

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...




Co nás čeká?

12.10. – Frankfurt – OKTAGON 62

Jungwirth vs Eckerlin

Kincl vs Engizek

Coga vs Račić

Samsonidse vs Torres

Todev vs Palasz 2

Holzer vs Trabelsi

Dalisda vs Martin 2

Machaev vs Hendin

Langer vs Fleury

Topallaj vs Nafuka

Ilbay vs Scheck

9.11. – Bratislava – OKTAGON 63

Vémola vs ?

Wawrzyniak vs Mazúch

Pukač vs Trušček

Novák vs ?

Fodor vs Horínek

Creasy vs Adamia

Aby vs Zhumagulov

Smolková vs Simplicio

Skrzypek vs Diedrick

Paulus vs Elonen

7.12. – Mnichov – OKTAGON 64

Brito vs Surdu

Moeil vs ?

Poppeck vs Doussis

Scheck vs ?

Škvor vs Montagnac 2

Palokaj vs Ryšavý

Bartl vs Brajshori

Mosebach vs Stanovský

Jakobi vs Duric

29.12. – Praha – OKTAGON 65

Paradeiser vs Keita 2

Szabová vs Pudilová – o bantam titul

Bahník vs Rock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *