Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Martínek reaguje na stěhování KSW! Jak probíhala příprava na zápas s Vojčákem?

Martínek reaguje na stěhování KSW! Jak probíhala příprava na zápas s Vojčákem?

Už 19.10. nás čeká další turnaj polské organizace KSW, který se měl původně uskutečnit v Ostravě, ale minulý týden byl náhle přeložen do polských Gliwic. Jak na tuto zprávu reagoval český zápasník Michal Martínek, kterého zde čeká hlavní zápas se Štefanem Vojčákem? Nejen na to jsme se zeptali bývalého a historicky prvního šampiona organizace OKTAGON Michala Martínka.


Kincl odhaluje, jaká nepříjemná zranění ho trápila a omezovala v přípravě i zápase

Ahoj Michale, v první řadě se zeptám, co říkáš na přesun turnaje KSW z Ostravy do polských Gliwic?

Bylo to celkem překvapení, nebudu říkat že ne. Dozvěděl jsem se to včera (Středa). Myslím si, že na výkonech zápasníků se to nepodepíše, jen mi je to líto kvůli třeba konkrétně mým fandům a fandům všeobecně, kteří si kupovali lístky a hotely na Ostravu.

Jak to s vámi organizace KSW komunikovala?

Včera mi bylo oznámeno, že to je takhle. My jako fighteři nemáme a nehledáme úplně ty interní informace co, jak a proč. Nebo alespoň mluvím za sebe. Mě zajímalo jen jak to poladit, ať to mají moji fanoušci v rámci možností pohodlné a tohle jsou věci co zajímali mě. Protože mám pár partiček, co se mnou létají po celém světě a toho si mega vážím.

Myslíš, že tento krok může přibrzdit expanzi polské organizace do České republiky, nebo to nebude mít žádný vliv?

Ono je podle mě relativně brzo na nějaké závěry. Třinec byl víceméně full house, Liberec tuším jednou vyprodáno, a Liberec poprvé taky bylo dost lidí. Ten zájem tam je, když se potká silná parta na kartě. Za mě se tady o organizaci KSW v globálu málo píše a nedostává se jí takové pozornosti, jaké by si za mě zasloužila, ale to není otázka na mě. Já jsem jen fighter na dobu určitou.

Jak probíhala tvoje příprava na „československé derby“ se Štefanem Vojčákem?

Připravuji se vlastně od doby, co jsem pomáhal Karlitovi (Karlos Vémola) na Attilku (Attila Végh) převážně v Reindersu, pak jsme udělali sparingovou partu já, Karlos, Muradov, Štěpán, David, Monster v Monster gymu a následně mě čekalo 7 týdenní „turné“ ob týden v polském Ankosu. Dobře se to tam potkalo – Michal Andryszak byl v přípravě na sobotní zápas, co má teď na Babilonu, Slim Trabelsi jede bomby, protože ho čeká zápas v Bellatoru.

Vždy je to v topu, když máš lidi kolem sebe, co mají svoje přípravy, protože chcete v tréninku víc bojovat. Měl jsem tam kluky z olympiády ve volném stylu, kluci z ADCC z Polska. Udělal jsem maximum proto, abych byl ready na vše, co mě tam může potkat. Příští sobotu uvidíme, kdo tomu dal víc. Jinak mi silově pomáhá Michal Sirůčka, kardio řeší Michal Břetenář a funkční svaly a obratnost Viktor Šebák. 

V čem vidíš největší přednosti svého soupeře?

Štefan Vojčák je na tu výšku a kila komplexní a technicky šikovný fighter. Baví mě jeho univerzálnost.

Na jubilejním turnaji KSW 100 se odehraje odveta mezi šampionem těžké váhy Philem De Friesem a Darkem Stošičem, koho tipuješ jako vítěze?

Záleží, jestli ho Darko udrží na vzdálenost svých kladiv, nebo jestli si to De Fries zkrátí a rozjede to své graplerské peklo. Myslím, že oba jsou na maximálním vrcholu a predikce jsou velmi těžké z mého úhlu pohledu.

Vrátím se lehce ke tvým začátkům. Ty jsi historicky prvním šampionem organizace OKTAGON, ale zde nyní těžká váha poněkud stagnuje, nelákalo by tě se někdy vrátit pro „svůj“ titul?

Nezavírám dveře. Kluci z OKTAGONu, když měl Palo Neruda narozeniny, tak jsem byl hostem. My máme stále slušné vztahy. Když se mi zápas povede, nebo nepovede, většinou si něco napíšu s Ondrou a když se jim povede nějaký event, taky rád napíšu názor. Já mám smlouvu ještě na 3 zápasy. Můj cíl je jasně daný, když jsem pod kontraktem, tak koukám kariérně výhradně tam, kde aktuálně jsem. Jsem profík.

Jestli si to umím představit? Pamatuju, jak jsem si to představoval, když jsem tam startoval na turnaji OKTAGON 1 a začal jsem ten sport brát každý rok víc a víc vážně a stalo se tak. Nevidím důvod, proč by někdy v budoucnu nebyla taková možnost a byl by styl zaokrouhlit tu bilanci tam třeba na 10-0, to zní jako slušný plán do mých memoárů.

Nedávno jsi oznámil novinku, že s tvojí ženou čekáte přírůstek do rodiny. Tímto bychom Vám chtěli moc pogratulovat. Už víte, jestli to bude malý zápasník nebo zápasnice?

Bude to kluk. Jméno bude Theodor a už se na něj moc těšíme. Takže malý Beard doufejme pojede dál a budou mu fandit synové a dcery mých fanoušků.

Mockrát děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů. Máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Jsem ready na pořádný fight. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách a možnostech být teď nejlepší verzí sebe sama, co jsem kdy mohl být. Jdeme si proto. Díky všem za support a #stilsailing. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *