Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » VIDEO: Legenda bojových sportů padla po tvrdém kopu na hlavu!

VIDEO: Legenda bojových sportů padla po tvrdém kopu na hlavu!

Desetiletá série neporazitelnosti Jeroma Le Bannera na K-1 World GP 2024 náhle skončila. Legendární Francouz padl naposledy v roce 2017 a od té doby si připsal devět vítězství, což je vzhledem k jeho věku úctyhodný počin. Ovšem na turnaji „znovu zrozené“ K-1 World Grand Prix tvrdě narazil.


Titán Pereira narazil na svůj limit? Poatan odhalil nepříjemné zdravotní problémy

Celkem 113 zápasů v kickboxu 113 zápasů si zatím připsal veterán kickboxu a bývalá legenda K-1 Jerome Le Banner. V hlavním zápase turnaje K-1 World GP 2024 v Ósace nastoupil 51letý Le Banner proti 33letému japonskému kickboxerovi K-Jee. K-Jee přerušil sérii pěti zápasů bez vítězství, když Le Bannera v prvním kole knockoutoval tvrdým kopem do hlavy. 

K-Jee zaútočil a zasáhl Le Bannera kombinací několika úderů, přičemž střídal zásahy na tělo a hlavu. Jakmile Le Banner ustoupil k provazům ringu, K-Jee vše zakončil tvrdým kopem na hlavu, který Le Bannera zasáhl do obličeje a poslal Francouze bezvládně k zemi. Tento knockout byl pravděpodobně posledním zápasem Le Bannerovy slavné zápasnické kariéry.




Le Banner bojoval po většinu své kariéry v K-1 a proslavil se agresivním stylem boje a velkou silou. Je dvojnásobným vicemistrem světové Grand Prix K-1, dvojnásobným šampionem Preliminary Grand Prix K-1 a několikanásobným šampionem v kickboxu a Muay Thai. Na svém kontě má vítězství nad jmény jako Ernestem Hoostem, Stefanem Lekem, Tyronem Spongem, Markem Huntem, Musashim nebo Peterem Aertsem.

Byl také součástí jednoho nejtvrdších zápasů v historii, když na galavečeru K-1 World Grand Prix 2005 v Paříži ukončil Cyrila Abidiho, ale sám si přitom odnesl ošklivý hematom na čele a oku (viz. níže). Le Banner se proslavil také jako herec v několika převážně francouzských filmech a seriálech například Asterix a Olympijské hry. 

 51 letni Jerome Le Banner znokautowany kopnięciem na głowę w pierwszej rundzie na gali K1 w Japonii. #k1wgp #k1max pic.twitter.com/Ir3JTjCZvL




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *