Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Co mohou fanoušci čekat od pořadu Fightzone a je reálná Sivákova výzva?

Co mohou fanoušci čekat od pořadu Fightzone a je reálná Sivákova výzva?

Po delší době o sobě dává vědět trenér, manažer a cestovatel Martin Wodecki, který společně s Adrianem Smrčkou založil televizní pořad Fightzone, kde se postupně budou představovat zajímaví hosté. Wodecki v minulosti také trénoval ruského zápasníka Mamuku Usubyana, kterého po posledním vítězství vyzval Václav Sivák, je tento zápas vůbec ve hře?


Tak to je velké sousto! Gelnarová zná soupeřku na KSW turnaj v Ostravě

Zdravím Martine, na začátek bych se rad zeptal na váš nový pořad Fightzone. Co od něj fanoušci mohou čekat a na jaké stanici se bude vysílat?

Tak ten TOP pořad, který chtějí všichni vidět, Fightzone, bude každý týden na nové televizní stanici OK TV a dále pak bude možné sledovat ho na našich sociálních sítích Fightzone.cz. K cílům Fightzone řeknu asi tolik: do roka a do dne bude Fightzone nominován na Oscara. Ne, bohužel musím říct pravdu, bude to v dnešní době nejspíš nuda. Jelikož jsme se domluvili s Adrianem Smrčkou, který ten pořad vede, že zkusíme ukázat lidem, co se opravdu skrývá pod těmi maskami bojovníků s lidmi, kteří se na scéně bojových sportů pohybují. Jaké mají problémy, zájmy a co je baví. Kolik je to stojí energie, dřiny, zranění a času. Většinu těch kluků a holek známe jen z útržků, zpráv či z emotivních projevů před a po zápase.

Ale jací jsou doopravdy? Má ten reels opravdu takovou výpovědní hodnotu jako dosah, který je dnes ohromující? Třeba když se podíváte na díl syn a otec Sivákovi, tak možná uvidíte Vaška jinak a jeho tátu. Teď u nás byli Škop a jeho trenér Kravec. Pořád se někde mluví o cigánech a všichni se smějí, Kotlárovci atd. Všude jich je plno atd. Pusťte si, jak Pavel Kravec vede mladé kluky z ulice do tělocvičny a dává jim směr. Nuda, vždyť jen trénuje děti, tahá je od počítačů či jiných zábav degenerujících činností a vede je ke sportu. To nikdo nevidí, protože na sociálních sítích vidíme Droběny, Dolary Plzňaky, který předběhne mercedes, a podobně. A možná by se mohlo ukázat, že bojové sporty nejsou jen nakládačky-rvačky, ale taky disciplína, úcta, pravidla a možná cesta pro některé.

Jaké hosty můžeme ve vašem pořadu Fightzone v budoucnu očekávat?

Tak budou to samozřejmě lidi od bojových sportů a z kultury, jak nazývám některé organizace, co se tváří jako sport, mají i podobný obsah, ale za mě je to novodobá kultura a odnož zábavy-kabaretu. Ale i oni mají své místo na této scéně, jelikož i díky nim se čím dál více lidí zajímá o bojové sporty. Dále rozhodčí, promotéři, cutmeni, ring girls, trenéři a samozřejmě v neposlední řadě bojovníci. Ale třeba i představitelé svazů, reprezentaci ČR a státní správy z oblasti sportu. Ale také legendy, které lidé neznají, a přitom toho dokázali ve sportu hodně, ale nebyly tehdy sociální sítě.

Co jste říkal na poslední vítězství Václava Siváka na turnaji RFA x IAF, po kterém si řekl o bývalého šampiona organizace Fair Fight a nyní zápasníka ONE FC Mamuku Usubyana. Je podle vás tento souboj reálný?

Viděl jsem to bohužel jen ze záznamu, jelikož jsem byl pracovně v zahraničí. Váša to dal na mistra Gotta. Jak by řekl mistr: Tentokrát jsem to opravdu nečekal, 30. zlatý slavík je doma. Víte, upřímně, byl jsem na Vaška naštvaný, ale opravdu naštvaný, když nešel do ONE FC, teď s odstupem času to hodnotím jinak, proč by měl chodit do riskantní práce za malé peníze, když se může bavit za velké. Devadesát devět procent lidí by to udělalo stejně, kdyby si měli možnost vybrat.

On je talent, jeden z největších v ČR v postojových disciplínách. Můžeme mu závidět, hejtovat, dělat si z něj srandu, ale talent se nedá upřít, ani dřina a obětování jeho otce. Václav Sivák junior je ten gamechanger kickboxu v ČR. Dokázal přesvědčit promotéry, aby s ním podepsali smlouvu na milion korun za zápas. To je prostě výkon hodný obdivu, bohužel u nás i závisti. Dokázal zvednout honoráře kickboxerům, je to takový Karlos Vémola postoje – do puntíku přesně. Kdo tomu rozumí, ví, co tím myslím.

Já mám Vaška opravdu rád a myslím, že by to i on potvrdil. Ale nevím, jestli je Mamuka pro něj ten dobrý soupeř. Dlouho jsem ho trénoval a vedl. Mamuka teď v tomto okamžiku bojuje na jiné úrovni. Dnes má v organizaci ONE FC už 3 výhry. Porazil jména jako Zhora Akopyan, který je teď ve World GP K1, porazil bývalou jedničku GLORY Ulianova a mnoho dalších dobrých bojovníků. Porazil také Milana „Minčiho“ Paleše, Patrika Záděru atd. Trénuje s Chingizem Alazovem, teď v prosinci ho čeká další boj v organizaci ONE FC. Nejde sednout ze škodovky do Ferrari, byť jste skvělý řidič. Vašek je skvělý bojovník, ale musí si zvyknout na tu rychlost, tvrdost a jiné tempo, jinak můžete nabourat do zdi. Samozřejmě by to šlo domluvit, bylo by to obtížné, jelikož Mamuka je ve ONE FC a bylo by to spousta práce, ale šlo by to. 

Pro RFA těžký oříšek vypromovat tento zápas, aby se jim ty půlmiliony vrátily, tady spíš celé miliony. Zvládli by to? To je otázka. K tomu by Vašek musel mít kromě telefonu i poštovního holuba, aby se nám to nezvrtlo. Takže nejprve si promluvím s Vaškem a jeho týmem, pak asi s Lukášem Bodym, ten má v RFA na starost postoj. A pak se o tom můžeme bavit seriózně na úrovni promoterů. Za mě Venca ale potřebuje pár dobrých zápasů, než by šel s takovým soupeřem, aby si to „Ferrari“ osahal. Teď jede na půl plynu, sám to v rozhovorech přiznává a tady by půl plynu nestačilo. Ale pak by to byl skvělý boj. Oba jsou opravdu velice rychlí, techničtí, komplexní bojovníci, mají oko a oběma ještě chybí ostrý KO úder, proto by to bylo 5 kol super zábavy. Navíc ale Vašek v našem pořadu Fightzone, který už brzy uvidíte, zprostředkovaně přijal zajímavou výzvu. Na ten typ zápasu si podal ruku s promotérem… 

Patrik Záděra bohužel v těsném zápase nestačil na šampiona Bereczkiho. Jak byste hodnotil jeho výkon a může to mít vliv na jeho další případný zápas v Rusku?

Za mě Patrik a Václav Sivák senior měli nejtěžší soupeře na turnaji ve svých úrovních, kde se teď nachází výkonnostně. Páťa udělal dobrý zápas, i když prohrál. Škoda, že více nekopal, on má ty lowkicky opravdu dobré, ale teď mu nechodily a chyběly mu tam. Prohra s dobrým soupeřem, jako je Berezcki, je i tak velká zkušenost, která ho posouvá.

A Bereczki je opravdu kvalitní frajer s zkušenostmi. Navíc K1 není MMA, takže se nic neděje. Měl jsem i radost, když jsem viděl videa, že i Patrik to bral tak, jak to bylo, že v ten den tahal za kratší konec, i to ukazuje jeho vyspělost a věřím, že mu to dá ještě více motivace k tréninku. Patrik roste od zápasu k zápasu, bere těžké soupeře, ukazuje atraktivní souboje, to z něj dělá ještě více horké zboží, myslím, že on o zápasy nebude mít nouzi. Ten kluk mě opravdu moc baví!




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *