Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » RFA vedení reaguje na Brichtovu krvavou prohru! Co teď prý s Leem bude?

RFA vedení reaguje na Brichtovu krvavou prohru! Co teď prý s Leem bude?

RFA Brichta

Český zápasník Leo Brichta se měl v rámci speciálního RFA x IAF turnaje utkat s šampionem lehké váhy RFA Arbim Mezhidovem, ale toho vyřadilo ze hry zranění. Organizace však sehnaly kvalitní náhradu v podobě veterána Bellatoru Jaira Pacheca, který předvedl nečekanou podívanou, kterou korunoval výhrou, se kterou asi nikdo před zápasem moc nepočítal. Brichta si však bohužel připsal druhou MMA prohru v řadě.


Vedení muselo zasáhnout? RFA promotér Marhanský popisuje Sivákovo nevhodné chování

„Lea to celé pochopitelně mrzí, ale i porážky člověka mohou něco naučit. Rozhodně se nemá za co stydět. Byl to neskutečný zápas a určitě si díky němu získal mnoho dalších fanoušků,“ reagoval Boris Marhanský pro Sport.cz. A co bude dál?

„Teď je opravdu velmi brzo nad tím spekulovat, ještě jsme spolu ani nemluvili. Jen jsem komunikoval s jeho trenérem Pavlem Bechtoldem, který chválil soupeře a říkal, že jim to prostě nevyšlo. Lea teď necháme vydechnout, ať to vstřebá. Pak začneme komunikovat. Vím, že jak KSW, tak i my mu budeme chtít dát zápas. Bude jen na něm, jakou další cestou půjde. Dvě prohry v řadě sice na papíře vypadají hrůzostrašně, ale jednalo se o zápasy o titul. I tak to podle mě je největší talent na česko-slovenské scéně. Stejný jako třeba Ronald Paradeiser. Má na ty nejlepší, jen to teď nebyl jeho den.“




Duel nabídl skvělou podívanou

Souboj začal opatrně a oba zápasníci si vyměňovali hlavně tvrdé kopy. Pacheco v prvním kole nepůsobil jako náhradník na poslední chvíli a v závěru kola po jednom z kopů dostal Brichtu na zem, kde ho poté kontroloval.

Brichta na začátku druhého dějství začal přidávat k tvrdým kopům i kombinace. Po chvilce dostal Brazilce k pletivu, kde ho kontroloval a přidával kolena na nohy a tělo. Ovšem zápas se v mžiku dostal na zem, kde Pacheco zahrozil nebezpečným pokusem o submisi, ale Leo výborně ubránil. Nicméně brazilský bojovník udržel horní pozici a pustil jí až necelou minutu před koncem. Šlo se tedy do třetího kola. V něm se český bojovník rychle dostal do horní pozice a snažil se na zemi Pacheca kontrolovat. Ten ale nechtěl dát „kůži zadarmo“ a opět hrozil submisi, ale ani tentokrát z toho nic nevytěžil. Bylo však jasné, že na kola je to asi 2:1 pro Brazilce s tím, že šampionská kola měla rozhodovat.




Do čtvrtého kola vlétl Pacheco jako uragán a trefil Brichtu tvrdým úderem na čelo, čímž mu způsobil ošklivou tržnou ránu, která hned začala masivně krvácet. Nicméně doktor nechal souboj pokračovat a udělal dobře. Oba bojovníci šli do tvrdých přestřelek a fanoušci mohli jásat. Leo poté dostal soupeře k pletivu, kde ho opět delší dobu kontroloval. Závěr kola však patřil opět houževnatému Brazilci. Cut na Brichtově čele byl opravdu velký, ale Leo i tak nastoupil aktivně do pátého kola a po chvilce dostal Pacheca na zem. Zde pak přidával údery a snažil se mrštného Brazilce kontrolovat. Ten se však dvě minuty přetočil a v krvavé lázni převzal kontrolu. Tvrdá štípaná dospěla až body a rozhodčí viděli jako vítěze Jaira Pacheca. Ten ale speciální titul RFA x IAF nezískal, protože do titulového souboje nenavážil.   

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *