Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Jak s tím mohl zápasit? Renato Moicano odhalil hodně vážné zranění

Jak s tím mohl zápasit? Renato Moicano odhalil hodně vážné zranění

Brazilský zápasník Renato Moicano slíbil, že v hlavním zápase UFC v Paříži zkazí francouzskou oslavu, a to se mu v sobotu večer podařilo: Benoita Saint-Denise rozdrtil tvrdými údery a lokty na zemi a vynutil si ukončení zápasu lékařem ještě před startem třetího kola. Moicano však nyní odhalil, že do zápasu nastoupil s vážným zraněním.


To je dost zvláštní! Kincl popisuje, jakým způsobem se dozvěděl o náhradníkovi

Přibližně tři až čtyři týdny před sobotním turnajem UFC utrpěl Moicano vážné zranění ramene, které ho mohlo snadno vyřadit ze zápasu. Místo toho Moicano bojoval s bolestí a připsal si působivé vítězství, kterým pokračuje ve svém vzestupu v lehké váze. „Upřímně řečeno, byl jsem hodně překvapený, když mi řekl, že chce zápasit,“ řekl v neděli pro server MMA Fighting Moicanův manažer Oren Hodak z KO Reps. „Naštěstí s týmem trénovali chytře a zápas zvládl.“  

Rentgenové snímky poskytnuté novinářem Kevinem Iolem ukazují rozsah zranění odděleného ramene, které Moicano utrpěl před zápasem. Moicano se se zraněním popral i přesto, že rameno v některých momentech zápasu nebylo plně funkční. Pozoruhodné je, že Moicano zranění ustál a pokračoval ve výkonu, v němž v průběhu úvodního kola dominoval tvrdými údery, které Saint-Denisovi způsobily značné šrámy a otoky v obličeji. 




I když talentovaný Francouz doslova přežil první kolo a ve druhém dokonce u bodových rozhodčích zvítězil, tak po doporučení lékaře byl zápas před třetím kolem ukončen. Saint-Denis kvůli obrovskému otoku neviděl pořádně na pravé oko a lékař ho odmítnul pustit do další fáze zápasu. 

„Před 3 týdny jsem si poranil rameno… ale nemohl jsem odstoupit z hlavního zápasu,“ napsal Moicano na X. „Děkuji svému týmu, že mi pomohl s takovým tréninkem, abych byl připraven na zápas.“

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *