Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » A sakra! Šampion Alex Pereira má pro své kolegy hodně špatnou zprávu

A sakra! Šampion Alex Pereira má pro své kolegy hodně špatnou zprávu

Aktuální šampion polo-těžké váhy Alex Pereira chce jednoho dne bojovat o titul UFC v těžké váze, ale úřadující král UFC také vyhlíží možný přesun zpět do střední váhy a nemuselo by se jednat o jediný souboj v této divizi, ve které v v organizaci UFC začínal.


Brazilec Pacheco reaguje na krvavou výhru a má pro Brichtu vzkaz, který ho asi nepotěší

Zatímco Pereira má v současné době v plánu obhajovat svůj titul polo-těžké váhy v souboji, který ho čeká už příští víkend proti Khalilu Rountreemu na turnaji UFC 307 v Salt Lake City, „Poatan“ se nadále soustředí na vytváření trvalého odkazu. Nejrychlejší způsob, jak se bývalý šampion dvou divizí organizace GLORY může stát legendou UFC, je získat třetí titul v těžké váze. Pokud by se však Pereira náhodou vrátil zpět do střední váhy a získal tam další světový titul, byl by to pro jeho kariéru také obrovský přínos. 

Ve střední váze se Pereira naposledy utkal s Israelem Adesanyou v jejich odvetném zápase na galavečeru UFC 287 v dubnu 2023 (Pereira prohrál na KO). To bylo před 18 měsíci a Pereira už má na kontě čtyři zápasy v polo-těžké váze UFC (bilance 4-0 a tři vítězství v titulových zápasech). Pokud se „Poatanovi“ podaří zdolat Rountreeho, byl by otevřený návratu do střední váhy, zejména pokud by to znamenalo zápas se současným šampionem Dricusem du Plessisem.   




„Chtěl bych, aby to bylo ve střední váze,“ řekl Pereira v rozhovoru pro The Schmo ohledně možného zápasu s Du Plessisem. „Všem jsem říkal, že si prostě potřebuju na chvíli odpočinout od střední váhy, od všech těch shazování. Teď se cítím dobře, cítím se zdravý. Myslím, že mohu absolvovat více zápasů ve střední divize.“

Alex Pereira, který přešel do polo-těžké váhy hlavně proto, aby se vyhnul namáhavému shazování váhy, říká, že se cítí lépe než kdykoli předtím a že se cítí pohodlně při dalším shazování. Rád by se někdy utkal s DDP, ale očividně touží i po jiných zápasech v této váhové divizi. Co si myslíte vy? Měl by se Pereira hnát za pásem v těžké váze, jak plánoval, nebo se vrátit do střední váhy, aby tam svedl ještě několik bitev?




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *