Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Šéf UFC Dana White prozradil, kdy naplno vlétne do světa boxu

Šéf UFC Dana White prozradil, kdy naplno vlétne do světa boxu

V posledních několika letech generální ředitel UFC Dana White mnohokrát prohlásil, že se do světa boxu aktivně zapojí, a dokonce propagoval box společnosti Zuffa už v roce 2017, kdy Conor McGregor bojoval s Floydem Mayweatherem. Ale na to, jak často White prohlašoval, že je v boxu „in“, stejně často tento sport odsuzoval za to, že je prohnilý a nedá opravit. Začátkem tohoto týdne však White poškádlil další nápad v oblasti boxu a v úterý večer tuto záležitost trochu rozvedl.


Až tak? No vida! Sivák odhaluje, co by udělal pro souboj s rivalem Keitou

„Svůj první turnaj jsem absolvoval v Irsku a začátkem roku 2025 začneme zveřejňovat věci tady v USA,“ řekl White novinářům po posledním dílu pořadu Contender Series. White má na mysli boxerský zápas Callum Walsh vs. Przemyslaw Runowski, kterého se zúčastnil o uplynulém víkendu v irském Dublinu. White a Walshův promotér Tom Loefller spolu dlouhodobě spolupracují a událost byla živě vysílána na UFC Fight Pass.

V tuto chvíli není jasné, jak bude Whiteův vstup do boxu vypadat, a generální ředitel UFC zatím nechce prozradit další informace. Vzhledem k tomu, že se White v minulosti mnohokrát zastavil a začal věnovat boxu, jsou někteří skeptičtí, že tentokrát to bude jiné, ale White trvá na tom, že tentokrát je to bude úplně jiné.




„Pokaždé, když s těmi lidmi telefonuju, říkám si pak: ‚Copak jsem se zbláznil? Ale myslím, že teď je zřejmě ta správná doba, jinak bych do toho šel už tehdy,“ řekl White. „Kopal jsem kolem sebe – jednu dobu jsem dokonce mluvil o Anthonym Joshuovi a podobně. Jsem rád, že jsem zatlačil na brzdu a počkali jsme. Všechno je o načasování. Je teď ten správný čas? To se teprve dozvíme… Existuje milion důvodů, proč je ten správný čas právě teď,“ pokračoval White. „Pokud si všimnete, co se týče boxu, tak i když do toho šejk Turki dává tolik peněz, televizních smluv teď není mnoho. Je tu prostě spousta věcí, o kterých si myslím, že je můžu udělat, a které ostatní ještě neudělali.“

Propagace boxu a MMA se velmi liší, především kvůli Aliho zákonu, který poskytuje federální dohled a určitou ochranu bojovníkům, která se v současnosti na MMA nevztahuje. White však trvá na tom, že má plán, jak různé propagační aspekty zvládnout.

„Mám plán. Hodlám tento plán příští rok realizovat a uvidíme, jak bude fungovat,“ řekl White. „Uvidíme, jak to bude fungovat. Lidé mluví o zániku boxu už 30 let a my se tu o něm bavíme ještě teď. „Vždycky jsem měl představu, jak by se to podle mě mělo udělat. Nevím, jestli je to možné, ale to se teprve dozvíme. Jdu do toho se zbraní v ruce.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *