Přeskočit na obsah

MMA Shorties

UFC
Domů » Vedení UFC si pro fanoušky připravilo skvělý souboj bývalých šampionů

Vedení UFC si pro fanoušky připravilo skvělý souboj bývalých šampionů

UFC

Organizace UFC v poslední době nešetří kvalitními zápasy a fanouškům servíruje špičkové souboje. Jedním takovým byl dnes oznámený souboj v bantamové váze, který dost možná určí dění na špičce divize, která je aktuálně hodně nabitá.


Možných 10 let vězení? Scéna má další skandál! MMA bojovníci napadli fanouška

Bývalý šampion bantamové váhy Petr Yan se vrátí proti bývalému držiteli titulu v muší váze Deivesonu Figueiredovi na nadcházející akci UFC Fight Night Macau, která byla nedávno oficiálně oznámena na sobotu 23. listopadu 2024 v Galaxy Areně v čínském Macau. 

Petr Yan (17-5) přerušil sérii tří porážek, když v březnu na turnaji UFC 299 porazil Songa Yadonga na body. Díky tomu se ruský zápasník posunul na třetí místo žebříčku bantamové divize. Figueiredo (24-3-1), který je v žebříčku o dvě místa pod Yanem, vybojoval po přestupu do bantamové váhy tři vítězství v řadě, včetně vítězství nad Marlonem Verou na turnaji UFC Abu Dhabi.




Petr Yan získal uvolněný titul bantamové divize, když v roce 2020 na turnaji UFC 251 ukončil legendárního Joseho Alda. Poté však o titul přišel, když byl diskvalifikován v souboji s Aljamainem Sterlingem. Nový šampion laboroval se zraněním a Yan dostal příležitost, utkat se o prozatímní titul. Ten sice vybojoval nad Coream Sandhagenem, ale vzápětí ho opět ztratil se Sterlingem.

Získá v souboji s Figueiredem další titulovou šanci? Tento souboj slibuje velmi atraktivní podívanou na pět kol, ale je otázkou, zdali využije svůj potenciál. To zjistíme 23. listopadu.  




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *