Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Konkurence pro Procházku? Do UFC přichází dvojnásobný šampion

Konkurence pro Procházku? Do UFC přichází dvojnásobný šampion

Organizace UFC poměrně nečekaně posílila, co se týče zápasníků. UFC totiž podepsalo jednoho z nejzajímavějších volných zápasníků za poslední dobu, když na soupisku přibyl bývalý držitel dvou titulů asijské organizace ONE Championship.


Tak to je šok! Makhmud Muradov míří za miliony do bizarní organizace

Americký server MMA Junkie v úterý potvrdil, že Reiner De Ridder (17-2) uzavřel s UFC smlouvu na několik zápasů. Zpráva se poprvé objevila prostřednictvím účtu UFC Roster Tracker na X. Čtyřiatřicetiletý De Ridder byl v minulosti držitelem titulů ONE Championship ve střední a polo-těžké váze. Pod hlavičkou ONE bojoval devětkrát, přičemž prvních sedm zápasů vyhrál, než o oba tituly přišel v soubojích s Anatolyem Malykhinem.

Naposledy se Holanďan představil v červenci na turnaji UAE Warriors, kde v prvním kole zvítězil na TKO, čímž přerušil svou sérii dvou porážek a připravil si vstup do UFC. „Holandský rytíř“, který je profesionálem od roku 2013, má bilanci 17-2 se čtyřmi knockouty a 11 submisemi.




De Ridder v minulosti dvakrát porazil tehdejšího krále dvou divizí ONE FC Aung La N Sanga a ukradl mu oba tituly, vyhrál další dva zápasy a pak oba pásy ztratil v po sobě jdoucích zápasech se zmíněným Malykhinem. V organizaci ONE FC nastoupil také do dvou grapplingových zápasů. V prvním remizoval s legendárním Andrem Galvaem a ve druhém padl na body s šampionem Tyem Ruotolem.

Černý pás v jiu-jitsu a judu by měl v UFC debutovat ve střední váze, ale je možné, že se se svými 195 centimetry brzy přesune do polo-těžké váhy, kde by mohl narazit na českého samuraje Jiřího Procházku. S kým byste chtěli vidět De Riddera v jeho prvním zápase pod hlavičkou UFC?  




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *