Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » To je škoda! Bývalý šampion Aljamain Sterling má bohužel špatnou zprávu

To je škoda! Bývalý šampion Aljamain Sterling má bohužel špatnou zprávu

Sterling

Bývalý šampion bantamové váhy Aljamain Sterling měl podruhé nastoupit v pérové váze poté, co v srpnu 2023 ztratil titul bantamové divize, o který ho připravil Sean O’Malley. Nyní se měl představit na turnaji UFC 307, kde měl vyzvat neporaženého Movsara Evlova. Ovšem ze zápasu nakonec sešlo. Sterling se na svém kanálu na YouTube rozhodl vysvětlit, co se přihodilo.


Pohádka o ulici? Lukáš Fajk odhaluje pravdu o zázemí problémového Růžičky

„Při sparingu jsem si poranil rameno,“ uvedl Sterling ve videu, na kterém byly vidět i záběry zranění ramene. „Vzal jsem si volno. Snažil jsem se rehabilitovat, jak nejlépe to šlo a jak nejlépe jsem mohl. Starali se o mě i v UFC Performance Institute. Bohužel teď není v mých silách nastoupit do zápasu.“ 

Sterling je v současné době na 9. místě žebříčku pérové váhy UFC, kam se zařadil po svém úspěšném debutu v pérové divizi na turnaji UFC 300. Zde porazil Calvina Kattara na body. Už 5.10. se měl utkat s neporaženým Movsarem Evloevem (18-0). Ačkoli je Sterling zraněný, prozradil, že jeho rameno nebude vyžadovat operaci, a doufá, že zápas s Evloevem bude přeložen na prosinec.

Evloev, který je v žebříčku UFC na šestém místě, nebojoval od ledna, kdy na body porazil Arnolda Allena. Na svém kontě má také vítězství nad Diegem Lopesem a Danem Igem. Evloev nicméně doufal, že zůstane na kartě turnaje UFC 307.  Sám poté vyzval Diega Lopese, aby necelé tři týdny před galavečerem přijal odvetný zápas. 

„Jestli chceš hájit svou čest, máš 2,5 týdne na to, aby ses pokusil tuhle porážku odstranit ze své bilance,“ napsal Evloev Lopesovi na X (dříve Twitter). Na to Lopes rychle odpověděl: „Svou šanci jsi měl před několika měsíci, když jsem tě vyzval na zápas,“ napsal Lopes. „Teď sedíš a díváš se, jak tě nechávají čekat.“ Poslední Lopesova porážka přišla minulý rok právě proti Evloevovi v zápase, který Lopes přijal jen pár dní před jeho konáním.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *