Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Největší slabina galavečeru? Jak byl hodnocen jedinečný turnaj UFC 306?

Největší slabina galavečeru? Jak byl hodnocen jedinečný turnaj UFC 306?

Galavečer UFC 306 sliboval MMA událost, která tu ještě nebyla. A určitě se tak stalo. Pomohl k tomu technologický zázrak v Las Vegas – aréna The Sphere. V hlavním zápase Merab Dvalishvili převálcoval Seana O’Malleyho a stal se novým šampionem bantamové váhy UFC. V hlavním předzápase Valentina Shevchenko získala zpět svůj titul v ženské muší váhy, který držela téměř pět let. Ani jeden ze zápasů se nezapíše do historie jako nejlepší všech dob. To bylo podle amerických novinářů zřejmě tou největší kaňkou na celém galavečeru. Jak byl galavečer hodnocen?


To se dalo čekat! Problémový Tadeáš Růžička dostal do vazby špatnou zprávu

Jakmile někdo chvíli před začátkem naladil UFC, tak vizuální stránka byla ohromující. Od aztéckých ruin blikajících ve světle pochodní až po hvězdy padající z nebe na Den mrtvých – vtahující kvalita arény The Sphere byla mezi zápasy velmi dobře využita. Produkčnímu týmu UFC se také podařilo udržet tenkou hranici mezi fascinující prezentací a otravným rozptylováním. „Kapitoly“ mezi zápasy připravily scénu, poté statický vizuál převzal roli pozadí každého zápasu, aniž by se kdy stal přílišným rušivým elementem.

Níže postavení bojovníci se na galavečeru předvedli ve velkém stylu. Vítězství Estebana Ribovicse nad Danielem Zellhuberem spolu s vítězstvím Ronalda Rodrigueze nad Ode Osbournem byly vrcholy večera. Překvapivé vizuální prvky se neomezovaly pouze na samotnou arénu: ring girls odhodily svoje tradiční bikiny a oblékly kostýmy do tématu „Noche“ oslavujícího mexickou nezávislost. A teď to špatné:




V prvních hodinách akce byla aréna The Sphere obřím spořičem obrazovky. I v tomto stavu však dokázala být něčím jiným a trochu zajímavým. Ale poté, co jsme většinu minulého roku poslouchali generálního ředitele UFC Danu Whitea, jak je tímto místem posedlý, by si člověk myslel, že ho budou chtít využít na plný výkon po celý večer, a ne jen na část.

Bez ohledu na to, jak úžasná je scenérie, lidé si stejně kupují drahé vstupenky na zápasy UFC, aby viděli to, co se děje uvnitř klece. A když je vyvrcholením sedmihodinové show deset „poměrně nezáživných“ kol rozprostřených do posledních dvou zápasů? To zrovna nevyvolává v lidech hvězdné vzpomínky. To poslední k tomu prostě patří. I když si rezervujete ty nejlepší možné zápasy mezi všemi největšími dostupnými hvězdami, nikdy nemůžete zaručit skvělé souboje. Jediné, co můžete udělat, je dát do kupy všechny věci okolo, zavřít oktagon a doufat v to nejlepší. Někdy se dočkáte přestřelek. Někdy se to prostě nepovede.




Tím nechceme říct, že by to byla pro UFC chyba. Zkusit něco nového a posunout tvůrčí hranice vlastní živé produkce byla velmi dobrá volba. Doufejme, že se UFC bude více snažit o něco podobného i jinde, i když k tomu nebude mít kouzlo této arény. Jestli nám tato událost něco ukázala, tak to, že existují různé způsoby, jak tento sport prezentovat. Občasné připomenutí v podobě podobné akce je určitě dobrá věc, i když výsledky nemusí úplně odpovídat očekávání, ohodnotila galavečer UFC 306 redakce amerického serveru Yahoo Sports. Jak hodnotíte tento epický turnaj vy? 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *