Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Bývalý přemožitel Michala Martínka vyfasoval třetí suspendaci během dvou let

Bývalý přemožitel Michala Martínka vyfasoval třetí suspendaci během dvou let

Český zápasník Michal Martínek v roce 2020 narazil v ruské organizaci ACA na dvoumetrového „Predátora“ Daniela Jamese. Ten navíc před zápasem s „Blackbeardem“ nesplnil požadovaný limit pro těžkou váhu – 120 kilogramů. Byť na konci prvního kola Martínek poslal amerického obra k zemi, tak ten se do druhého kola vzpamatoval a Martínka nakonec ukončil. James v roce 2022 přešel do organizace Bellator. Ta nyní spadá pod PFL a hrozí zde dopingové kontroly. Pro Jamese už po několikáté nedopadla dobře a vyfasoval další suspendaci!


To se dalo čekat! Problémový Tadeáš Růžička dostal do vazby špatnou zprávu

Zápasník těžké váhy PFL Daniel James dostal od Antidopingové agentury Spojených států amerických desetiměsíční suspendaci po neúspěšném dopingovém testu. James byl suspendován podle pravidel antidopingové politiky PFL, kterou zde nyní řídí USADA.

„Dvaačtyřicetiletý Daniel James byl pozitivně testován na bis-(4-kyanofenyl) metanol, metabolit letrozolu, v důsledku mimo-zápasového vzorku odebraného 8. května 2024,“ uvedli představitelé USADA v prohlášení. „Letrozol je specifikovanou látkou ve třídě hormonálních a metabolických modulátorů. Vztahuje se na ní maximální doba zákazu činnosti v délce 12 měsíců. Také je podle antidopingových pravidel PFL a seznamu zakázaných látek PFL zakázána po celou dobu.




„Jamesovi byla za jeho plnou a úplnou spolupráci zkrácena výchozí doba suspendace. Jamesova desetiměsíční doba zákazu činnosti začala běžet 8. května 2024, kdy byl odebrán jeho pozitivní vzorek.“ Letrozol je blokátor estrogenů, který se primárně používá k léčbě rakoviny prsu u žen, ale lék lze také použít k prevenci vedlejších účinků zneužívání anabolických steroidů. 

Není to poprvé, co se James potýká s pozastavením činnosti po pozitivním dopingovém testu. V roce 2022 byl stažen ze svého debutu v Bellatoru poté, co měl pozitivní dopingový test provedený před jeho zápasem. Jamesova výhra nad Tyrellem Fortuneem pak byla po dalším neúspěšném dopingovém testu na anabolický preparát zrušena na No Contest – Bez výsledku. James se bude moci vrátit do akce až po 8. březnu 2025.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *