Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Absurdní zamítnutí antimonopolní žaloby? UFC bude bojovat až do konce!

Absurdní zamítnutí antimonopolní žaloby? UFC bude bojovat až do konce!

Organizace UFC pokračuje v jednáních s žalobci zapojenými do dvojice antimonopolních žalob podaných proti společnosti, ale poté, co soudce zamítl původní dohodu o urovnání, nelze říci, jak to nyní dopadne. Každopádně organizace je připravena bojovat až do konce.


To se dalo čekat! Problémový Tadeáš Růžička dostal do vazby špatnou zprávu

Soudce Richard Boulware z Nevady v červenci překvapivě odmítl dohodu o vyrovnání poté, co UFC souhlasila s vyplacením 335 milionů dolarů na urovnání dvojice žalob, přičemž první byla podána již v roce 2014. Soudce předtím uvedl, že má námitky proti vyrovnání, protože dohodnutá výplata se mu zdála nízká a že bojovníci zastoupení v druhé žalobě – zahrnující zápasníky od roku 2017 do současnosti – mohli vznést námitky proti rozhodčím doložkám a doložkám o zřeknutí se hromadné žaloby ve stávajících smlouvách. 

Ve středu se prezident a provozní ředitel společnosti TKO Group Holdings, která vlastní organizace UFC a WWE – Mark Shapiro vyjádřil k rozhodnutí soudce zamítnout vyrovnání proti vůli žalobců i žalovaných. „Každý, kdo je studentem našeho oboru a pozorně sleduje tento příběh, ví, že to, co se děje, je prostě absurdní,“ řekl Shapiro při vystoupení na konferenci Goldman Sachs Communacopia + Technology. „Nakonec jsme uzavřeli dohodu o vyrovnání těchto případů, obou žalob, kde se žalobci – chcete-li bojovníci – téměř jednomyslně shodli na tom, že to pro ně bylo dobré.“ 




„Mějte na paměti, že pokud udělíte předběžný souhlas, pak to dává prostor komukoli, kdo se přihlásí, bojovníkům, kteří nesouhlasí, aby vystoupili a byli vyslyšeni. Uzavřel to ještě předtím, než měli šanci být vyslechnuti. To je poněkud bezprecedentní, musím říct, v tom smyslu, že je to pekelně vysoká výplata a případ Kajana Johnsona, což je druhý případ zahrnující bojovníky od roku 2017 do současnosti, právě vzatý do výpovědi u soudu, zástupci velmi jasně říkají ‚nemůžeme najít právníka, který by se našeho případu ujal, je to tu velmi obtížné, proto chceme tuto dohodu‘.

„Takže se oba žalobci naprosto shodli s UFC a našimi právníky, že toto vyrovnání je spravedlivé a že budeme pokračovat dál a chceme souhlas soudce. On to viděl jinak. Požádal nás, abychom se znovu sešli a promluvili si o jiném způsobu, jak stáhnout ‚kočku z kůže‘.“

Soudce nakonec stanovil nové datum soudního řízení na 3. února 2025 pro první antimonopolní žalobu podanou bojovníky, jako jsou Cung Le, Nate Quarry a další, a zároveň obě strany poučil, že nebude posouvat začátek procesu, pokud neschválí novou předběžnou dohodu o vyrovnání. UFC samozřejmě pokračuje v debatě se žalobci v naději, že se jí podaří dosáhnout nové dohody, aby se případ nedostal před soud, ale Shapiro dal jasně najevo, že společnost již dosáhla stropu, pokud jde o potenciální maximální odměnu za vyrovnání. 




„Vedeme tyto rozhovory, protože je to náš směr,“ pokračoval Shapiro. „Řekl bych vám, že je to těžké, protože nebudeme jen tak vypisovat větší šek. Tohle je upřímně řečeno na vrcholu toho, kde jsme kdy chtěli být nebo jsme si kdy mysleli, že budeme.

„Jsme velmi pevně přesvědčeni o podstatě obou případů. Budeme se bránit velmi intenzivním způsobem. Pokud dojde k nepříznivému výsledku, půjdeme až do konce. Chci, aby to bylo jasné. Budeme se odvolávat, odvolávat a odvolávat. Stejně jako to řekla NFL ohledně situace se Sunday Ticket/DirecTV. Nikdo s tím nesouhlasí. Žalobci chtějí peníze a sport a celá soutěž budou lepší. Jediné, čeho se těmito průtahy dosáhne, je naplnění kapes dalších právníků.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *