Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » To se jen tak nevidí! Syn je světovou hvězdou, on bude zápasit po jeho boku

To se jen tak nevidí! Syn je světovou hvězdou, on bude zápasit po jeho boku

Tisková zpráva: Václava Siváka zná prakticky celý postojářský svět. Neporažená kickboxerská hvězda má aktuální bilanci 29-0 a skalpy slavných bojovníků v Rusku či polské KSW. Významnou roli v jeho kariéře však sehrál jeho otec Václav Sivák starší, který je rovněž velmi dobrým postojářem. Na dalším turnaji RFA x IAF: Special Title Night se objeví jen o pár hodin dříve než jeho syn a utká se s ostříleným Erkanem Muratem. Vstupenky můžete zakoupit na Ticketportal a Ticketmaster.


Muradov míří do polského „Clashe“! Jak vlastně funguje organizace FAME?

Vašek Sivák jr. je nyní nejlepším česko-slovenským bojovníkem po přechodu Tomáše Možného do MMA a jeho odchodu z Glory. Po celou dobu své kariéry nachází oporu ve svém otci, který mu neustále stojí po boku. „Je to splněný sen, že Vašek je dobrý v tom, co dělá,“ řekl Václav Sivák starší. Vašek je stále velmi mladý bojovník a už dlouho patří mezi postojářskou elitu. Jeho otec se však domnívá, že průlom v jeho kariéře nepřišel v minulosti, přestože už má profesionální bilanci 29-0.

„Zlomový okamžik Vaškovy kariéry bych řekl, že nastal až teď,“ řekl na adresu svého syna, který sbírá jeden skalp za druhým. Na konci září se představí v Praze na stejném galavečeru a pro RFA i IAF to bude historický okamžik, protože otec a syn ještě nikdy nesoutěžili na svých turnajích bok po boku. „Znamená to pro mě samozřejmě hodně. Sice jsem o tom nikdy takhle nepřemýšlel, ale znamená to pro mě opravdu hodně,“ přiznal otec šampiona RFA.

Jsou bojovníci, kteří mají do detailu propracovanou strategii a přečtený každý soupeřův tah. Václav Sivák starší však nic takového nedělá. „Moje plány pro zápas s Erkanem jsou přijít a vyhrát. Zda se poté objevím v RFA, řeknu až po tomto zápase,“ řekl na adresu svého zápasu v pražském O2 Universum.

Nečeká ho však nic lehkého a makedonsko-český bojovník Erkan Murat je více než kvalitním soupeřem. „Erkan Murat je dobrý bojovník, respekt před ním. Půjdu do toho po hlavě a pokusím se vyhrát. Jeho největší předností jsou ruce a box,“ zhodnotil svého příštího soupeře. Duel Murat vs. Sivak st. se uskuteční 28. září.

Titulové duely

Talentovaný Patrik Záděra vyzve šampiona Dominika Bereczkiho, což znamená, že Záděra přechází do vyšší váhové kategorie. Zástupce pražského Spejbl Gymu má za sebou cenné vítězství nad ruským zápasníkem Rodionem Sheremetem a Polákem Dariuszem Pieniakowskim. Do bitvy se postaví taky Matěj Kozubovský, který bude bojovat o pás šampiona ve váze do 81 Kg. Proti němu se postaví Tamás Pirik. Maďarský kat, který v RFA sestřelil Pavla Pilného i Bernarda Plavce, teď ho ale čeká ještě mnohem náročnější zkouška.

Pro Lea Brichtu (12-4) se musela najít náhrada. Za zraněného Mezhidova naskočí bývalý zápasník Bellatoru Jairo Pacheco (9-2). V americké organizaci si sice připsal dvě porážky, ale s těžkými soupeři a celkově zaujímá 169. místo ve světovém žebříčku Fight Matrix, což je paradoxně lepší postavení, než které aktuálně drží Arbi Mezhidov, který je na 272. místě. Aby zápas mezi Brichtou a Pachecem neztratil náboj, tak přeci jen uvidíme souboj o titulový pás. Půjde o ten samý titul RFAxIAF, o který v minulosti zápasili Staven Krt s Petrem „Monstrem“ Knížetem.  Vstupenky můžete zakoupit na Ticketportal a Ticketmaster.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *