Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Proč mě nenávidíte? Imane Khelif jde do boje proti bohatým známým osobnostem

Proč mě nenávidíte? Imane Khelif jde do boje proti bohatým známým osobnostem

Alžírská boxerka Imane Khelif, která na olympijských hrách v Paříži získala zlatou medaili, s velkým gustem odpověděla majiteli platformy X po ostrém útoku na její osobu a označila ho za zodpovědného za nepatřičné útoky, jímž byla vystavena během olympijských her v Paříži 2024.


VIDEO: Kameraman opět nezklamal a důkladně zabral chloubu UFC bojovnice

Imane Khelif v této souvislosti uvedla během svého vyjádření pro kanál Canal+: „Elon Musk byl jedním z prvních, kdo proti mně zahájil kampaň. Zveřejnil video, které se rozšířilo po sociálních sítích, a odtud začala vřava kolem mé osoby a také zběsilá mediální kampaň. Proč mě nenávidíte? Co jsem vám udělala? Vy mě neznáte a já neznám vás a neznám důvod toho, co jste mi udělal.

To, co přišlo od Elona, mi velmi ublížilo a poškodilo mou rodinu. Během toho období byla moje nebohá matka v nemocnici. Nevím, proč se svět stal tak zlý! Jako arabská muslimka přenechám svou záležitost Bohu. Ano, v budoucnu budu silnější a tuto fázi jsem již překonala. Budu mít lepší vůli a odhodlání.“

Alžírská olympijská boxerka Khelif podala u Centra pro boj s online nenávistí při Úřadu státního zástupce žalobu na několik známých osobností, a to na pozadí jejich protestu proti účasti boxerky na olympijských hrách v Paříži v roce 2024. Nabil Boudi, právník Imane Khelif, vysvětlil, že mezi osobami uvedenými v žalobě podané alžírskou boxerkou jsou podnikatel Elon Musk a slavná spisovatelka J. K. Rowling, neboť ta se proti účasti Imane Khelif na pařížské olympiádě postavila ve více než jednom příspěvku na X (Twitteru). V prohlášení právník uvedl, že šlo za „misogynní, rasistickou a sexistickou kampaň“. 

Její výkony na OH poznamenal spor o její pohlaví, když 25letou boxerku Mezinárodní boxerská asociace (IBA) diskvalifikovala z mistrovství světa žen poté, co údajně neprošla testem na způsobilost pohlaví. IBA, kterou Mezinárodní olympijský výbor (MOV) vyloučil kvůli finančním a korupčním pochybnostem, nepředložila žádné důkazy o svých zjištěních a Khelif dostala od MOV povolení soutěžit. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *