Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Bude to fungovat? Na turnaji UFC 306 v The Sphere hrozí „rozptylování zápasníků“

Bude to fungovat? Na turnaji UFC 306 v The Sphere hrozí „rozptylování zápasníků“

V době, kdy jsou fanoušci MMA po celém světě naladěni na velkolepý galavečer UFC 306 alias UFC Noche v lasvegaské The Sphere, Dana White otevírá některé z technických aspektů pořádání živého sportovního turnaje v nové aréně, která vyráží dech.


Bohužel… Le Sy vysvětluje, proč Clash of the Stars končí svou desátou akcí

Ačkoli se očekává, že vizuální podívaná na UFC 306 bude ohromující, existuje obava, že obrovská LED obrazovka o rozloze 160 000 čtverečních stop, která obepíná vnitřek arény, bude během zápasů rozptylovat pozornost zápasníků. Exosféra ve Sphere o rozloze 580 000 čtverečních stop se v rámci oslav rozsvítí displejem s nejlepším obsahem roku. Součástí turnaje UFC 306, známého také jako UFC Noche, je i celovečerní film, který bude rozdělen do různých „kapitol“ a v přestávkách mezi zápasy umístěn na obrovské obrazovce The Sphere.

„Tyto filmy pak přecházejí do toho, čemu říkáme ‚světy‘, což jsou taková prostředí, která zabírají celou LED obrazovku a v nichž se pak odehrávají zápasy,“ uvedl výkonný ředitel UFC Craig Borsari. Právě tyto „světy“, které bude organizace zobrazovat během samotných zápasů, však vzbuzují obavy; Brian Ortega dokonce prohlásil, že bude „určitě“ rozptylován osvětlením a prostředím, které obrazovka vykresluje.

Navzdory šílené produkci a nesčetným zkouškám, které se chystají na show, byl dokonce i Dana White nucen přiznat, že „nevěděl“, zda prostředí uprostřed zápasu může ovlivnit samotnou akci. Nevíme, jestli to bude rozptylovat bojovníky, to budeme vědět až v sobotu pozdě večer,“ řekl prostřednictvím Grind City Media Johnu Morganovi. „Nebudeme dělat venkovní arény kvůli větru, broukům nebo dešti, ale stále se jedná o kontrolované prostředí, kde se 14. září skutečně spojí sport a zábava zároveň. Funguje to? Je to skvělé? Je to úžasné? Je to na nic? To nevíme a nebudeme to vědět, dokud to neskončí, ale zkusíme to.“

White poznamenal, že převzal plnou kontrolu nad plánováním show, když promýšlí každý detail produkce: „Budeme to zkoušet do zblbnutí, pořád vím o každém detailu, ale nevím, jestli to bude fungovat. V podstatě děláme filmy, ten večer bude film a mezi kapitolami filmu budou souboje a uvidíte náš myšlenkový proces a to, jak jsme to rozvrhli, jak jsme vymysleli, že to bude fungovat – ale až na konci večera budeme vědět, jestli to funguje, nebo ne.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *