Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Proč zbavil zápasníka titulu? Prezident ONE FC učinil zajímavé prohlášení

Proč zbavil zápasníka titulu? Prezident ONE FC učinil zajímavé prohlášení

Před galavečerem ONE FC 168 vypukl chaos, když byl šampion v submission grapplingu v muší váze Mikey Musumeci kontroverzně zbaven titulu poté, co byl požádán, aby na poslední chvíli shodil váhu o několik kilogramů kvůli změně soupeře. Musumeci ale požadovaný limit nesplnil a navíc prozradil, že byl hospitalizován s pneumomediastinem. Jak se k celé situaci postavil prezident ONE FC Chatri Sityodtong?


Vašek Sivák pohotově reaguje na Clash výzvu od divokého Tysona Škopa

Zatímco zápasníci, kteří neshodí na požadovaný váhový limit, se obvykle setkávají s kritikou od fanoušků kvůli nedostatku disciplíny, celosvětová komunita jiu-jitsu se za Musumeciho postavila poté, co podle nich došlo k „selhání“ ze strany organizace ONE Championship – a není těžké pochopit proč.  Mikey Musumeci se připravoval na svůj zápas na turnaji ONE Championship Fight Night 10, který se konal minulý pátek 5.9. v Denveru. 

Mikey Musumeci již není šampionem ONE Championship v grapplingu v muší váze poté, co nedorazil na váhu pro zápas s Bebetem Oliveirou na páteční akci ONE 168 v Denveru. Musumeci v neděli prozradil, že byl hospitalizován s pneumomediastinem. Musumeci se měl původně utkat s Kadem Ruotolem v souboji ve welterové váze (77 kilogramů), ale Ruotolo necelý týden před akcí oznámil, že kvůli zranění odstupuje. Organizace ONE pak o několik dní později oznámila, že Musumeci bude obhajovat svůj titul v muší váze a shodí váhy na 61,2 kilogramů. Musumeci váhu nesplnil a neprošel hydratačním testem pro, tudíž mu byl titul odebrán.

Musumecimu byl ihned odebrán titul v muší váze v submission grapplingu, což bylo označeno za hrubé selhání ze strany promotéra. Generální ředitel ONE Chatri Sityodtong vydal pro server MMA Fighting prohlášení, v němž odhalil, že to byla Musumeciho výzva, aby po odstoupení Ruotola shazoval váhu.

„Po nedávných událostech považujeme za nutné poskytnout další souvislosti ohledně odstoupení Mikeyho Musumeciho z turnaje ONE 168. Všichni jsme si vědomi, že se jedná o velmi důležitý krok. Mikey se zjevně dostal do obtížné situace, když Kade Ruotolo odstoupil kvůli zranění. Když se tak stalo, úzce jsme s ním a jeho týmem spolupracovali na novém soupeři. Zápas v muší váze bylo něco, o co osobně požádal, protože si byl jistý, že zvládne hydratační limit muší váhy pro obhajobu světového titulu. To není něco, k čemu bychom ho nutili v krátké době nebo co bychom kdy požadovali po sportovcích ONE FC, vzhledem k tomu, jak moc je pro nás bezpečnost bojovníků prioritou.

„Poté, co Mikey ve čtvrtek neprošel váhovými a hydratačními testy, požádal o zápas v grapplingu v otevřené váze proti Bebetovi Oliveirovi a my jsme s ním nadále spolupracovali, abychom se pokusili udržet ho na kartě. Nakonec usoudil, že je v jeho nejlepším zájmu ze zápasu odstoupit, a my to respektujeme.“

Organizace ONE Championship zatím neoznámila, kdo se utká o uvolněný titul v grapplingu v muší váze.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *