Přeskočit na obsah

MMA Shorties

UFC
Domů » Cože? To vážně? Tenhle UFC veterán se domlouval jako náhrada pro Brichtu?

Cože? To vážně? Tenhle UFC veterán se domlouval jako náhrada pro Brichtu?

UFC Brichta RFA IAF

Český zápasník Leo Brichta měl donedávna potvrzený další titulový zápas! Poté, co neuspěl v organizaci KSW, kde se utkal o prozatímní pás lehké váhy s Valeriou Mirceou, se chystal na souboj o titul na domácí scéně. V rámci speciálního RFA x IAF turnaje se totiž měl utkat s Mezhidovem, ale ten je nakonec bohužel ze hry, což je hodně nepříjemné pro Lea i obě organizace, protože přišly o skvělého bojovníka a souboj. Řešila se tedy náhrada a ve hře byl údajně i hodně zajímavý UFC veterán, kterého by na naší scéně asi nikdo nečekal.


OKTAGON 60 Vážení: Bohužel 2 hříšníci a další úplně zbytečné napadení

Brichta se na domácí scénu vrací po delší pauze. Poslední zápasy absolvoval v polské KSW, kde jeho jízdu zastavil až moldavský vlk Valeriu Mircea, který ve fyzicky náročném souboji českého bojovníka ukončil ve 4. kole na submisi. Brichta však na další titulovou šanci nemusel čekat dlouho. Původně se měl utkat s šampionem lehké váhy organizace RFA Arbim Mezhidovem, ale ten tři týdny před turnajem hlásí zranění. 

„Navzdory veškeré snaze to nakonec nevyšlo. Šampion lehké váhy RFA Arbi Mezhidov nenastoupí do své první obhajoby. Rakouský bombardér měl už po titulovém souboji s  Martinem Horínkem zdravotní problémy  a ty se opět probudily před zářijovou obhajobou.

Leo Brichta je však zdravý jako ryba a v nejbližší době oznámíme jméno náhradního soupeře. 28. září tak uvidíme všechny 4 hlavní české hvězdy. Václav Sivák, Matěj Kozubovský, Patrik Záděra a Leo Brichta nadále pokračují ve svých přípravách,“ potvrdila organizace RFA, že je Mezhidov bohužel ze hry, ale že je připravená náhrada, která by se měla brzy oznámit.

Vedení tedy řešilo náhradu

„Jednali jsme s několika světovými jmény, včetně UFC. Než řeknu to jméno, tak je dost pravděpodobné, že se na turnaj přijede podívat. Říkal, že po posledním zápase, po kterém dostal kopačku z UFC, není připravený na 5 kol, ale říkal, že se do budoucna zápasu pod našimi organizacemi tady nebrání. Klidně by prý dal staredown s vítězem souboje Brichta vs náhradní soupeř. To jméno je Tony Ferguson. Musím říct, že komunikace s jejich managementem mě hrozně bavila. Jsou výborní a mají zájem se ukázat i jinde než v USA. Pokud to dopadne, tak to bude bomba,“ prozradil Petr Ondruš, že se prý jako náhradník domlouval Tony Ferguson, což je navzdory prohrám stále sakra velké jméno, tak uvidíme, zda se na turnaji alespoň objeví jako host.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *