Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » OKTAGON vedení reaguje na nepříjemnou situaci kolem Muradova! Co zápas v Brně?

OKTAGON vedení reaguje na nepříjemnou situaci kolem Muradova! Co zápas v Brně?

OKTAGON Muradov

V sobotu nás čeká turnaj OKTAGON 60, který se koná v německém Oberhausenu, na který posléze o několik týdnů později naváže turnaj OKTAGOnN 61, který v Brně plánuje doručit skvělou kartu, které vévodí další souboje v rámci milionové pyramidy, ale také Mach Muradov a jeho návratový OKTAGON zápas s Askhamem. Právě ohledně Macha se však objevily nepříjemné novinky, na které vedení pohotově reagovalo.


Tady bude mít někdo problém?! OKTAGON bojovník prchá ke konkurenci, ale…

„Jeden z nejznámějších zápasníků MMA Machmud Muradov přišel o možnost dlouhodobě pobývat v Česku. Podle ministerstva vnitra představuje pro stát bezpečnostní riziko, jež plyne z jeho styků s kriminálním prostředím. Vnitro vycházelo z poznatků policie. Závěr ministerstva nyní potvrdil soud, jenž v úterý zamítl zápasníkovu žalobu. Aktuálně.cz sledovalo vynesení verdiktu,“ informoval zmíněný server.

„Muradov, díky předchozímu působení pod hlavičkou americké soutěže UFC známý i mezinárodnímu publiku, má tréninkové zázemí v pražských Holešovicích. Česko ale bude muset opustit. Definitivně padl ve sporu o povolení k přechodnému pobytu, jejž vedl s ministerstvem vnitra,“ zaznívá dále v článku. „Muradov usiloval o přechodný pobyt rodinného příslušníka Evropské unie, má dítě s Češkou. Odbor azylové a migrační politiky mu v květnu povolení neudělil, podle něj může narušit veřejný pořádek.“




Mach se dle dostupných informací do Česka může vrátit, ale jde o hodně omezený režim, který by mohl narušovat OKTAGON plány. Jak to bude se zápasem v Brně je otazník, protože dle informací musí nyní Mach ČR opustit.

„Muradov marně žádal o povolení k přechodnému pobytu, jež se vydává nejdéle na pět let. Po rozsudku musí Česko opustit. Napříště se v zemi může zdržovat na základě víza, jež mu v Česku umožní v rozpětí půl roku strávit nejvýš 90 dní. Až tento limit vyčerpá, musí zase odjet. V odpovídající čas pak znovu může přicestovat na zmíněné vízum.“




Muradov reaguje

„Ahoj lidi, zdravím vás všechny z Polska z MMA ANKOS. Několik týdnů se připravuji na další zápas, který se bude konat na OKTAGONu 61 21. září. Jenom rychlé vyjádření k tomu, co o mně v Čechách píšou, že mě vyhostí, zamítli mi papíry a takové věci. Lidi, nevěřte tomu, co píšou, co píšou média. Ano, včera jsme prohráli nějaký soud, ale věděl jsem, že to prohraju, protože to není poprvé. Nevyhostí mě. A pro ty chytráky, kteří říkají, že nedostanu ani občanství. Já to občanství ani nechci. Já mám nárok dostat trvalý nebo dlouhodobý a to dostanu. Nebojte se. Moc vám všem děkuji za podporu. Nevěřte, co píšou,“ poslal Mach fanouškům dobrou zprávu a haterům tu špatnou. Zatím tedy prý problém není, tak uvidíme, jak se situace vyvine.




OKTAGON vedení reaguje

„Záležitosti okolo Macha Muradova nejsou věcí OKTAGONu. Jako organizace respektujeme zákony a rozhodnutí soudů, ale nevíme nic o tom, že by aktuální okolnosti měly zabránit chystanému zápasu v Brně,“ stojí v prohlášení pro iDNES.cz.

Zatím to tedy vypadá tak, že by souboj Askham vs Muradov neměl být ohrožen. Přeci jen se koná už za necelé tři týdny, takže do té doby by se nic dramaticky změnit nemuselo, ale uvidíme, jak se celí situace nakonec vyvine. Mach je však evidentně připravený s českými orgány dále bojovat, takže se celá věc, jak to tak bývá, může ještě hodně dlouho táhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *