Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Fanoušci pohotově odhalili zranění! Šampion Kincl však vysvětluje a uklidňuje

Fanoušci pohotově odhalili zranění! Šampion Kincl však vysvětluje a uklidňuje

Kincl

Šampion střední váhy Patrik Kincl měl v poslední době poměrně velkou smůlu na zranění, kvůli kterým se muselo zrušit hned několik skvělých zápasů. Na konci roku jsme například měli dostat souboj Kincl vs Čepo a v polovině roku pak duel Kincl vs Peňáz. Ani na jeden však nedošlo, takže zlohlasy v souvislosti s nově oznámeným soubojem Kincl vs Engizek tvrdí, že se šampion opět zraní, ale Patrik Kincl uklidňuje, že je vše v pořádku. Tedy až na poslední zranění, které se objevilo…


Zrušený zápas a trest? Clash promotér Le Sy reaguje na konflikt Cverna vs Bejr

„Komplikace se nastřádaly. Hlavní kámen úrazu byla stafylokoková infekce, která nás v tělocvičnách trápí zejména kvůli snížené imunitě. Když se blíží vrchol, máte za sebou hodně náročné tréninky, začínáte shazovat, vaše tělo už se tomu hůř brání. Stafylokoka můžete chytnout i na operačním sále, což je podle mě nejčistější místo v republice. Je to tak odolnej a záludnej syčák, že vám stačí oslabená imunita a máte ho. Nakonec se mi ho ale podařilo zbavit, doufám, že už od něj budu mít na nějakou dobu klid. Teď jsem vlétl do přípravy a zdá se, že vše drží, jak má,“ uklidnil nedávno Patrik Kincl pro iSport.cz.

V MMA však nikdy není jistota, protože se může stát cokoliv. Na konci roku například Kincl inkasoval od Škvora nepříjemný úder a bylo z toho zranění oka. V rámci UFC si pak můžeme vzpomenout například na pád Tonyho Fergusona, který zakopl o kabel a naprosto si zničil koleno, kvůli čemuž jsme nedostali souboj Khabib vs Ferguson, který už je nyní navždy ztracen.




Malé zranění se přeci jen objevilo

Patrik Kincl má vždy v pondělí na svém IG profilu rubriku otázek a odpovědí, díky čemuž se fanoušci pravidelně dozvídají nové informace. A to nejen ty, které Kincl přímo řekne. Bystré hlavy si totiž všimly, že má Kincl na jedné z fotek ovázanou nohu, takže se na to šampiona samozřejmě hned ptaly. „Než vzniknou nějaké teorie. Trefil jsem v týdnu loket, tak to bylo v sobotu ještě auvajs, ale už zase skáču přes kaluže (teda kdyby nějaké byly),“ vysvětlil Kincl zavázanou nohu a přiznal, že k menšímu zranění došlo, což je, jak bylo zmíněné výše, zkrátka součást každé přípravy. Je totiž nesmírně těžké až nemožné najít balanc mezi tvrdým tréninkem a opatrností. Zrovna Kincl je navíc známý tím, že jsou tréninky s ním hodně tvrdé, takže se nějaké zranění může čas od času objevit, ale doufejme, že zůstane jen u naraženin a nedojde k žádnému vážnému problému.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *