Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Kdo je legendární Tomáš Hron, kterého čeká na turnaji OKTAGON 61 velké loučení?

Kdo je legendární Tomáš Hron, kterého čeká na turnaji OKTAGON 61 velké loučení?

Hron

Součástí turnaje OKTAGON 61 v Brně bude i postojářská legenda Tomáš Hron, což je jméno, které možná OKTAGON fanouškům řekne jen velice málo. Organizace si tedy na svém webu připravila krásní představení domácí legendy, kterou čeká velké loučení.


Zklamaný promotér Novotný reaguje na Tipsport, který vypsal kurzy na Clash

STARÁ ŠKOLA

Jako teenager zaklepal na dveře Muay Thai gymu v Brně, kde vyrostl v legendárního zápasníka. Tehdy ještě netušil, že za několik desítek let se ve stejném městě také rozloučí. Svůj první zápas si do deníku zapsal v roce 1999 na Brumlovce v Praze. Dnes má neuvěřitelné skóre 100-28-3, posbíral více než 10 světových titulů a stal se šampionem WKN a WKA. Je vůbec posledním zápasníkem ze „staré školy“ českého thai boxu, který ještě stále zápasí!

ZA HRANICE! SVĚTOVÉ ÚSPĚCHY

„Rattlesnake“ rozhodně nezůstal pouze u domácích úspěchů. Jako úplně první Čech vstoupil do světové kickboxerské organizace Glory, kde se odehrál i zápas proti slavnému Hesdy Gergesovi. Do Glory ho následoval Škvor nebo Peňáz, kterého Hron také trénoval a pomohl mu dostat se mezi kickboxerskou elitu. Hron si i dnes rád dál rozšiřuje obzory – pravidelně jezdí trénovat do Holandska, kde za tamní gym také zápasí.

PUNKOVÁ TRADICE

Slova prý nemůžeš slyšet, ale když čteme jméno Tomáš Hron, hned slyšíme českou kapelu Tři sestry. Právě na jejich hudbu Hron vždy nastupuje, několikrát dokonce i živě! Doprovodí ho i do posledního duelu v Brně?




KING OF THE RING Z BRNA

Říct v Brně, že neznáš Hrona, je asi jako prohlásit v Ostravě, že nevíš, co je Baník. Jak už jsme ti prozradili, zásadní vliv na jeho kariéru měl gym Muay Thai Brno, kde dnes trénuje i Lengál nebo Roušal. Dnes je také majitelem svého vlastního gymu a v neposlední řadě častým sparring partnerem Jirky Procházky. Prostě ikona!

VÁŠNIVÝ CHOVATEL

Mimo zápasnický život se oddává neméně adrenalinovým zálibám. Je vyhlášeným chovatelem hadů, dokonce má těchto neobvyklých domácích mazlíčků tolik, že zaberou celý jeden byt! Jeho přezdívka tak není náhodná – před dvěma lety ho dokonce jeden z chřestýšů uštkl, což ale vyřešil po svém. Jsou-li na tebe hadi nebo Hronův brněnský gym moc, můžeš Tomáše také často potkat v brněnské hospůdce Svatoboj, kterou vlastní jeho otec.

POSLEDNÍ ZÁPAS LEGENDY

Už 21. 9. uvidíme Hrona v posledním zápase. Podle pravidel UNDERGROUNDU se utká s velezkušeným Fredem Sikkingem, který si jde pro odvetu za porážku z roku 2023. Buď u významného okamžiku s námi!




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *