Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Khabib přiznává, jak málem v roce 2014 ukončil kariéru! Co ho přesvědčilo pokračovat?

Khabib přiznává, jak málem v roce 2014 ukončil kariéru! Co ho přesvědčilo pokračovat?

Khabib

Všeobecně se čekalo, že se Khabib pokusí naplnit plán a přání svého otce a vylepší tedy svou úctyhodnou bilanci na 30-0. Orel však všechny překvapil, když po výhře nad Gaethjem, díky které vylepšil skóre na 29-0, oznámil, že končí, protože to tak slíbil své matce. Dana White se pak sice snažil Khabiba všemožně přemlouvat, ale k návratu ho už nepřesvědčil. A to navíc málokdo tušil, že Khabib mohl skončit už v roce 2014, kdy měl vleklé zdravotní problémy.


Uražený Alex Cverna ostře pálí do šampiona Kincla a posílá mu výzvu

„V roce 2014 přišlo mé nejtěžší období v kariéře. Dominoval jsem v souboji s Rafaelem dos Anjosem, ale poranil jsem si u toho nohu. Měl jsem operaci křížového vazu,“ řekl Nurmagomedov v pořadu Inspire Me Podcast. „Poté se dos Anjos stal šampionem a já se snažil vrátit. Natrhl jsem si však ještě jednou ACL a ještě jednou jsem podstoupil operaci. Snažil jsem se vrátit, ale pro změnu jsem si zlomil žebra.

Poté jsem se snažil vrátit, ale byl jsem na operaci zad. Bylo to velmi těžké období a vzpomínám si, že jsem se bavil s otcem: ‚Možná je to signál od Boha, že mám přestat´. Řekl mi: ‚Nesmíš to vzdát. Když máš nějakou zkoušku, musíš ukázat svou houževnatost, pokud jsi houževnatý. Pokud nejsi houževnatý, můžeš to prostě vzdát, a to je všechno‘.




Vzpomínám si, že mi řekl: ‚Jestli chceš skončit, tak skonči. Pokud ne, stejně budu mít šampiona UFC. Ať už s tebou, nebo bez tebe, udělám z někoho šampiona UFC´. To mi dodalo šílenou energii. Kdo jiný by měl být jeho šampion než já? To mi dodalo šílenou energii. Prostě jsem pokračoval. Prostě jsem se vrátil a co se stalo potom? Tohle všechno je už historie.“

Čím dál více se ukazuje, jak klíčovou postavou v Khabibově kariéře Abdulmanap byl. Od mala ho trénoval a motivoval ho k další cestě. Zároveň však připravoval následovníka, kterým se stal Islam Makhachev, který dodnes vládne lehké váze UFC a je aktuálně jedničkou P4P žebříčku.




Khabib se také vrátil k souboji s Conorem McGregorem

„Celou dobu před zápasem jsem se modlil k Bohu, aby se nic nestalo a my už byli v kleci. Jen já a on. Tohle jsem si opravdu, ale opravdu přál. Protože nikdy nevíte, jestli se někdo nezraní, jestli se něco nestane. Nikdy nevíte. Připravoval jsem se na tento zápas a čekal jsem na tento okamžik. Byl jsem velmi šťastný.

Vzpomínám si, že když jsem vešel do klece, když se klec zavřela, vzpomínám si, že jsem se podíval na Danu Whitea a řekl jsem mu: ‚Dneska ho neochráníš‘. Dana se mě zeptal co? Řekl jsem, že dnes ho nemůže chránit. On mě neslyšel, takže jsem mu jen naznačil, že si promluvíme po souboji.




Bylo to velmi emotivní, ale zároveň to byl můj pocit – opravdu jsem se chtěl někomu zakousnout do srdce. Máte takový pocit ve svém životě? Prostě jsem se mu snažil zakousnout do srdce. Možná to taky někdy cítíte. Jsem Orel a když má orel hlad, není to dobré. Musí lovit. Proto.

Když organizace propaguje takový zápas, tak musí počítat s tím, že se to může zvrtnout. Když mě znají, když znají celý můj tým, tak dobře vědí, že my si na nic nehrajeme. My soutěžíme, my si na nic nehrajeme. Na MMA se nedá hrát. Můžete hrát fotbal. Můžete hrát americký fotbal, můžete hrát hokej. Ale nemůžete hrát MMA. Musíte bojovat. Tohle je bojová hra. Hodně lidí se mému chování divilo, ale bylo to moje rozhodnutí.




Mám pocit, že co se stalo ve Vegas, zůstane ve Vegas. Tolik momentů v mém životě se stalo z nějakého důvodu. Nebyl to můj plán. Stalo se to, stalo se to. Prostě na to nemyslím. Spousta lidí mi tu situaci připomíná, ale moje mysl je jiná v jiných ohledech,“ zavzpomínal Khabib na moment, kdy hodně vystoupil z role a rozhodl se, že místo oslav se vrhne do rohu soupeře, což vyvolalo divokou vřavu, kterou Dana White popsal jako jedne z nejtemnějších momentů v historii UFC.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *