Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Ferguson pohotově vrací úder sebevědomému Khabibovi, který Tonyho odepsal

Ferguson pohotově vrací úder sebevědomému Khabibovi, který Tonyho odepsal

Ferguson Khabib

Jestli má MMA svět nějaký zápas, který je na 100 % zakletý, tak je to duel Khabib vs Ferguson, který se domlouval hned několikrát a mnohokrát mu bylo hodně blízko, ale nakonec na něj nikdy nedošlo. Zdravotní problémy, zničené koleno po zakopnutí o kabel nebo uvěznění v Rusku během pandemie, to jsou jen příklady problémů, které bohužel hrály velkou roli. Můžeme tedy jen spekulovat o tom, jak by tehdy souboj dopadl. Sám Khabib však má jasno.


Uražený Alex Cverna ostře pálí do šampiona Kincla a posílá mu výzvu

Cítím se trochu smutný, že na ten zápas nikdy nedošlo, ale na druhou stranu moc dobře znám svůj styl a vím, co by to pro něj znamenalo. Jsem pro něj ten nejhorší možný soupeř. Tony totiž nemá wrestling ani grappling. Co by se mnou jako chtěl dělat? Jak by mě zastavil? Jediná šance by byla, že by trefil nějaký šťastný úder. To je asi jediná věc. To má Tony společné s McGregorem, Poirierem, Gaethjem a dalšími. U všech se mluvilo o tom, že by mě museli nějak hezky trefit, jinak není šance.

Když Tony bojoval s Dannym Castliem, Beneilem Dariushem, Justinem Gaethjem, Charlesem Oliveirou, všichni tito borci ho zmrzačili. Neměl zápasnickou obranu. Neměl dobrý grappling. Můj styl by tedy pro něj byl vůbec to nejhorší, co by ho mohlo potkat.




Jsem z toho na jednu stranu trochu smutný, ale co se dá dělat. Pokud má Bůh nějaký plán, nikdo to nemůže změnit. Měli jsme se utkat pětkrát. On odstoupil, já měl zranění, tohle nemůžu ovlivnit,“ nabídl Khabib Nurmagomedov názor, který se asi Tonymu nebude líbit, ale v podstatě je to pravda.

O souboji s Khabibem se mluvilo v době, kdy byl Tony na vrcholu, ale dobře víme, že z něj pak velice rychle spadl a nyní sbírá jednu prohru za druhou. Hned několikrát byl přitom ukončen na zemi, což je asi i osud, který by ho potkal s Khabibem.




Tony to však nenechal jen tak

„Měl jsem šanci jen nějakou šťastnou trefou? Chtěl jsem tě už nechat být, ale… Prostě si nemůžeš pomoct, chápu, ty buřte. Jsi neuvěřitelný srab. Kundička. Radši se dál schovávej, protože víš, že bys to jinak měl 29-1,“ reagoval Ferguson.

V době, kdy měl Tony na kontě 12 výher v řadě, si mnozí mysleli, že právě on by Khabiba mohl dokázat porazit. Nyní však známe smutnou realitu, kdy Ferguson nasbíral neuvěřitelných 8 proher v řadě, čímž vytvořil nový rekord ve smolné sérii. Navíc není jisté, že končí, takže by případně mohl ještě nějakou prohru přidat, což by bylo hodně smutné.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *