Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Česko proti Evropě! V sázce budou hned tři tituly

Česko proti Evropě! V sázce budou hned tři tituly

Organizace Real Fight Arena a I Am Fighter si daly v létě pauzu a připravují se na další společný galavečer, který se uskuteční 28. září. Jeho součástí budou tři titulové zápasy, v nichž se čeští bojovníci pokusí porazit dva zahraniční šampiony a jednoho vyzyvatele. Vstupenky můžete zakoupit na Ticketportal a Ticketmaster.


Žralok Magard ostře reaguje na novou kontroverzní OKTAGON posilu z UFC

V červnu 2023 debutoval Leo Brichta v prestižnější evropské organizaci KSW. V těsném zápase zdolal Macieje Kazieczka na body a okamžitě šel do zápasu o vyzyvatele s Romanem Szymańskim. Toho porazil ve 3. kole na TKO a dostal šanci stát se vůbec prvním českým či slovenským šampionem KSW na liberecké půdě. Valeriu Mircea byl však již nad jeho síly a podlehl mu ve 4. kole na RNC.

Brichta se poté rozhodl vrátit na domácí scénu a nyní ho čeká další titulový zápas, tentokrát v organizaci RFA. Jeho soupeřem bude současný šampion Arbi Mezhidov z Rakouska, pro kterého to bude první obhajoba. Mezhidov získal titul v lehké váze po těžkém zápase s Martinem Horínkem, a to především díky svému wrestlingu a kontrole na zemi, což se od něj bude očekávat i v souboji s Brichtou.

Zatímco o hlavní zápas se postarají Leo Brichta a Arbi Mezhidov, zbývající dva souboje o titul rozhodně nebudou kvalitou zaostávat. První obhajoba čeká také Dominika Bereczkiho, který ve všech třech zápasech RFA předvedl vždy perfektní výkon. Šampionem se stal v souboji s bývalým zápasníkem organizace Glory Teo Mikeličem. Nyní se však utká s talentovaný Patrikem Záděrou, který bude moci navázat na své skvělé výkony z Ruska.

Duely Brichta vs. Mezhidov a Záděra vs. Bereczki jsou v divizích, které již mají svého šampiona. Váhová kategorie do 81 kg podle pravidel Real Fight však na svého nového šampiona teprve čeká. Vzejde ze souboje Kozubovský vs. Pirik, protože původní držitel titulu Joilton Lutterbach raději přešel do UFC, který mu nakonec nevyšel. Na konci září tak můžeme v Praze poznat až tři nové české šampiony.

Kromě trojice titulových zápasů se na galavečeru odehraje i řada dalších zajímavých střetnutí v čele s duely Mikulášek vs. Komuenha, Garbaczewska vs. Key, Val vs. Mirsharipov, Stamidis vs. Tiep nebo Duba vs. Machmudov. Turnaj s názvem RFA x IAF: Special Title Night 2 byl nedávno uveden do prodeje, vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Úvodní foto: RFA  




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *