Přeskočit na obsah

MMA Shorties

UFC
Domů » Tragická zpráva! Veterán UFC, který zabránil loupeži, zemřel ve věku pouhých 45 let

Tragická zpráva! Veterán UFC, který zabránil loupeži, zemřel ve věku pouhých 45 let

Smutná zpráva dnes dorazila z USA. Ve věku pouhých 45 let zemřel bývalý zápasník předních organizací UFC, Bellator nebo Strikeforce. Poslední profesionální zápas absolvoval v roce 2015, kdy utrpěl porážku v organizaci Bellator.


A nekončí to! Jedna z největších Clash hvězd bojuje s vážným obviněním

Ve věku 45 let zemřel veterán UFC a Strikeforce Benji Radach (21-7-1NC). Zprávy o jeho úmrtí nejprve zveřejnili rodinní příslušníci na Facebooku, včetně Radachovy nevlastní matky a bratra. V pondělí tuto zprávu potvrdily další zdroje americkému serveru MMA Fighting. Příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna.

Radach, který byl stálicí bojových sportů již od svého debutu v profesionálním MMA v roce 2001, byl vždy považován za tvrdého a nebezpečného zápasníka bez ohledu na to, s kým se utkal. Po perfektním startu jeho kariéry (bilance 10:0) se Radach v roce 2002 upsal organizaci UFC. Zde absolvoval tři souboje, ve kterých dosáhl bilance 1-1-1NC. Při svém debutu si Radach připsal knockaut, avšak jeho vítězství bylo zrušeno poté, co louisianská atletická komise usoudila, že se před koncem zápasu držel klece, což ovlivnilo průběh souboje. 

Radach získal své první oficiální vítězství v UF nad mladším bratrem Matta Serry Nickem Serrou, kterého porazil na body. Poté utrpěl porážku se Seanem Sherkem a opustil organizaci UFC. Nakonec v roce 2007 zakotvil v IFL, kde během jediného kalendářního roku bojoval hned šestkrát a nasbíral působivou bilanci 5-1, včetně výher nad Brianem Fosterem a Geraldem Harrisem.

Radach také bojoval v Elite XC, kde si připsal vítězství na KO nad Murilem Ruou – starším bratrem člena Síně slávy UFC Mauricia „Shoguna“ Ruy. Poté se v organizaci Strikeforce utkal s Ovince Saint Preux a Scottem Smithem. Jeho poslední zápas přišel v roce 2015, kdy na turnaji Bellator 137 utrpěl porážku s Benem Reiterem.

Mimo zápasení se Radach proslavil také tím, že v roce 2004 zabránil loupežnému přepadení, když se útočník se zbraní v ruce pokusil přepadnout restauraci, zatímco snídal s kamarádem, veteránem UFC Dennisem Hallmanem. Radach zasáhl tak, že se s lupičem popral, vytrhl mu zbraň a nakonec mu zasadil tvrdou ránu, která mu zlomila čelist a poslala ho do bezvědomí, zatímco čekali na příjezd policie.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *