Přeskočit na obsah

MMA Shorties

UFC
Domů » Soupeři se raději odhlašovali a tak český talent přestoupil mezi profesionály

Soupeři se raději odhlašovali a tak český talent přestoupil mezi profesionály

Český bojovník Tagir Machmudov se stal profesionálem teprve nedávno, ale už od začátku ukazuje svůj velký potenciál. Svůj debut proti soupeři s 8 zápasy vyhrál v 1. kole na kimuru a navázal tak na svou vynikající kariéru mezi amatéry. Příště ho uvidíme v akci 28. září na akci RFA x IAF: Special Title Night 2, kde se utká s Michalem Dubou. Vstupenky můžete zakoupit na Ticketportal a Ticketmaster.


Možná cesta do UFC? Peňáz odhalil svého nového manažera, který dohlíží na hvězdy

Machmudov vstoupil na amatérskou scénu jako velká voda. Vyhrával jeden zápas za druhým a podařilo se mu získat několik úspěchů na mezinárodním fóru. „Mám za sebou tři mistrovství světa, jedno mistrovství Evropy. Na mistrovství světa jsem skončil první a druhý, mistrovství Evropy jsem vyhrál. Každý den byl jeden zápas, ale je to stejně těžké. Musíte udělat váhu a být připraven na každý zápas. Ta váha je mezi profesionály lehčí. Jakmile se zvážíte, máte spoustu času na regeneraci. V tomhle byly amatérské turnaje těžší a hodně mi to dalo do profesionální kariéry,“ řekl Machmudov, pro kterého amatérská scéna po čase přestala mít z hlediska kariéry smysl.

Soupeři se mu začali vyhýbat a pokud se nejednalo o mistrovství světa nebo Evropy, musel se spokojit s tím, že je bez zápasu. „Největším důvodem, proč jsem přešel k profesionálům, bylo to, že už jsem tady neměl zápasy. Posledních několik let jsem bojoval jen na mistrovství Evropy a světa. V Česku ani v Polsku mi nenabídli zápasy a jiní amatéři rušili účast, když viděli, že jsem přihlášený. Lidé se odhlásili a nakonec jsem zůstal bez zápasu. U profesionálů se ti soupeři vždycky seženou, to byl hlavní důvod,“ prozradil Machmudov.

Tagir si svůj profi debut odbyl v květnu v profesionálním zápase s Turkem Rasimem Palem, kterého knockautoval v 1. kole. „Možná to nevypadalo úplně jako profesionální zápas, ale jsem komplexní. Rád bych to ukázal i na zářijovém turnaji, že na to mám. Lidé, se kterými trénuji, to vědí,“ řekl zástupce Gorila MMA.

„Při sparingu si nelehám hned na zem, takže bych rád ukázal svůj arzenál v postoji. Chystám se trénovat v Thajsku, budu brousit lokty a kolena. Rád bych to ukázal v zápase,“ nastiňuje před soubojem s Michalem Dubou. Ten se odehraje na společném galavečeru RFA a IAF, který se minimálně na několik příštích zápasů stane Tagirovým novým domovem.

„I Am Fighter ve spolupráci s RFA je pro mě dobrý začátek. Kdybych šel hned do větší organizace, dostal bych tam na budku. Nemám tolik zkušeností mezi profesionály, takže si myslím, že RFA s IAF je pro mě dobrý začátek,“ řekl Machmudov před svým debutem, který se uskuteční 28. září.

RFA a IAF titulové duely

Už je to nějaký čas, co byl oznámen titulový zápas o titul šampiona lehké váhy. V něm se představí současný držitel titulu Arbi Mezhidov, který v Praze nastoupí ke své premiérové obhajobě proti Leo Brichtovi. Turnaj s názvem RFA x IAF: Special Title Night 2 byl dnes uveden do prodeje, vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Dále se přidává další titulová bitva! Talentovaný Patrik Záděra vyzve šampiona Dominika Bereczkiho, což znamená, že Záděra přechází do vyšší váhové kategorie. Zástupce pražského Spejbl Gymu má za sebou cenné vítězství nad ruským zápasníkem Rodionem Sheremetem a Polákem Dariuszem Pieniakowskim. Do bitvy se postaví taky Matěj Kozubovský, který bude bojovat o pás šampiona ve váze do 81 Kg. Proti němu se postaví Tamás Pirik. Maďarský kat, který v RFA sestřelil Pavla Pilného i Bernarda Plavce, teď ho ale čeká ještě mnohem náročnější zkouška

Úvodní foto: RFA  




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *