Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » „Stromy se ohýbaly a bohové mi řekli…“ Nevšední příběh zápasníka UFC

„Stromy se ohýbaly a bohové mi řekli…“ Nevšední příběh zápasníka UFC

UFC se tento víkend vrací do Las Vegas, kde se uskuteční další akce UFC Fight Night v čele se zápasníky střední váhy Caiem Borralhem a Jaredem Cannonierem. Přesto je tu jeden zápasník, jehož příběh byste měli slyšet dříve, než v sobotu poprvé vstoupí do oktagonu UFC.


Suspendace a možné úplné odstranění? Clash promotér Le Sy reaguje na další kauzu

„Stromy se ohýbaly a objevili se bohové,“ je dost možná nejlepší citát, který si letos přečtete od MMA bojovníka. Zápasník, který za tímto příběhem stojí, má tento víkend debutovat v UFC – seznamte se s Robertem Valentinem. Devětadvacetiletý švýcarský zápasník ve střední váze Robert „Robzilla“ Valentin si tento víkend konečně odbude svůj plnohodnotný debut v organizaci UFC na hlavní kartě turnaje UFC Vegas 96 proti dalšímu nováčkovi Ryanu Loderovi, což bude finálový zápas 32. sezóny reality show The Ultimate Fighter.

Loder má bilanci 6-1, přičemž čtyři z těchto vítězství byla na KO/TKO, včetně vítězství v prvním kole nad Leonem Shahbazyanem, starším bratrem Edmena Shahbazyana, který se tento víkend rovněž představí proti veteránovi Geraldu Meerschaertovi. Jeho soupeř Robert Valentin má profesionální bilanci 10-3, z toho tři vítězství KO/TKO a šest vítězství prostřednictvím submise. V 32. sezóně TUF byl členem týmu šampionky Alexi Grasso.

Cesta Roberta Valentina do oktagonu UFC však vedla přes švýcarské hory, přičemž „Robzilla“ se podělil o jednu z nejbláznivějších historek, kterou uslyšíte, a to o svém zážitku, kdy si během jednoho z předchozích kempů vzal „tunu“ magických houbiček. Při rozhovoru s médii, se Robert Valentin nemohl ubránit drzému úsměvu, když byl dotázán na nechvalně proslulý „výlet do hor“, který podnikl v loňském roce.

„Takže, předtím chci říct jednu věc – přemýšlel jsem o konzumaci hub, ale člověk, který mě vlastně dotlačil k tomu, abych je konzumoval, byl Alistair Overeem, bavili jsme se o houbách a on říká: ‚Jo, jo, měl bys to udělat‘. Tak jsem šel do hor a vzal jsem si „tunu“ hub. Byl jsem sám v lese v horách za tmy a strávil jsem tam noc. Nevím, kolik gramů jsem snědl, možná pět nebo šest, ale po pár hodinách se začaly ohýbat stromy – doslova. 

Stromy se ohýbaly a objevili se bohové a doslova mi řekli: „Ty jsi ten chlap, potřebujeme, abys nám přinesl krev a násilí, a chceme, aby bylo čemu fandit, musíš udělat své předky a staré bohy hrdé.“ Příroda mi dodala tolik síly a moci, když jsem šel do zápasu, tak po tomhle jsem věděl, že to je můj zdroj síly. Odtud čerpám tolik síly, to je celý základ severského pohanství, spojení člověka s přírodou… To je příběh mé cesty do hor.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *