Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Konec v UFC? Tai Tuivasa reaguje na smolnou sérii 5 proher v řadě

Konec v UFC? Tai Tuivasa reaguje na smolnou sérii 5 proher v řadě

Tuivasa

Součástí poslední UFC akce, která se konala v Austrálii, byl i souboj těžkých vah Tuivasa vs Rozenstruik, do kterého první jmenovaný vstupoval se 4 prohrami v řadě. Čekalo se tedy, že do toho Tai dá vše a ideálně si připíše další drtivé KO, ale to se nestalo. Místo výhry totiž přišla už pátá prohra v řadě, což už je hodně nepříjemná série.


A dost už! Zlostný Ankalaev pálí do Jiřího Procházky a vysmívá se mu

„Kurva, tenhle sport je přísný. Dal jsem do téhle přípravy doslova všechno, ale stejně jsem nedokázal vyhrát. Rád bych však tímto poděkoval všem svým fanouškům, kteří jsou mi velkou motivací. Právě kvůli nim do toho vždy dávám vše. Omlouvám se, že to nevyšlo. Miluju vás. Je čas na další den,“ reagoval Tuivasa na prohru veskrze pozitivně.

Nic to však nemění na tom, že je situace opravdu hodně krizová. Tai nejspíš výpověď z UFC nedostane, protože jde pořád o známého borce, který umí přitáhnout pozornost, ale je jasné, že australský bojovník bude v dalším souboji potřebovat výhru. Uvidíme tedy, s jakým borcem ho vedení napáruje.




Zápas měl hodně sporné bodování

Poté, co se v zápase těžké váhy Rozenstruik vs Tuivasa objevil záhadný výsledek 30-27 pro Taie Tuivasu, byl rozhodčí Howie Booth okamžitě odvolán z pozice bodového rozhodčího, kterou měl zastávat v hlavním předzápase mezi Kaiem Karou-Francem a Stevem Ercegem. Zatímco Rozenstruik si přesto připsal vítězství v zápase, kterému během tří kol do značné míry dominoval, Booth nějakým způsobem bodoval každé kolo ve prospěch Tuivasy, což vyústilo v bizarní Split Decision (dělené rozhodnutí na body).

Po vyhlášení výsledků se objevilo více než několik zvědavých pohledů: rozhodčí Charlie Keech udělil Rozenstruikovi výsledek 29-28 a David Lethaby 30-27 pro Rozenstruika, což zajistilo vítězství rodákovi ze Surinamu. Podle hodnocení médií na webu MMA Decisions všichni rozhodli v poměru 30-27 pro Rozenstruika. 

Neomluvitelný výsledek se zřejmě nelíbil komisi pro bojové sporty v Perthu, takže Booth byl pro tento večer zcela zbaven svých povinností. Rozhodčí Ben Cartlidge byl vybrán, aby Bootha nahradil v hlavním předzápase mezi Karou-Francem a Ercegem, ačkoli na tom nakonec nezáleželo, protože Kara-France knockautoval Ercega v prvním kole. 




 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *