Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » To jsou věci! Alex Pereira má překvapivý vzkaz pro šampiona Du Plessise

To jsou věci! Alex Pereira má překvapivý vzkaz pro šampiona Du Plessise

Pereira

Turnaj UFC 305, který se konal v Austrálii, si nenechal ujít ani šampion polo-těžké váhy Alex Pereira, který byl samozřejmě také hodně zvědavý, kdo bude další týdny a měsíce vládnout střední váze. Nakonec je to Dricus Du Plessis, který dokázal souboj s Adesanyou fantasticky otočit a zdá se, že se mu rýsuje další hodně zajímavý souboj. Vlastně hned dva…


Vyčerpaný, ale šťastný! Du Plessis reaguje na fantastický obrat a obhajobu titulu

Dana White totiž už před turnajem UFC 305 potvrzoval, že bez ohledu na výsledek bude další vyzyvatel Sean Strickland, tedy se tak či tak dočkáme odvety. Nakonec to vypadá na duel Du Plessis vs Strickland 2, který slibuje hodně zajímavou podívanou. První souboj byl totiž hodně vyrovnaný a je jasné, že v odvetě tomu nebude jinak. O slovo se však hlásí i zmíněný Pereira, který naznačil, že by pro něj střední váha nemusela být úplně uzavřené téma.

„Ještě jednou naposledy se vrátím do střední váhy,“ poslal Pereira vzkaz s fotkou Du Plessise, jak slaví svůj titul. Dočkáme se duelu Du Plessis vs Pereira. Možné to je, ale oba borci prvně musí porazit své další soupeře. Pereira už má totiž oficiálně potvrzený další souboj, který fanoušky hodně překvapil. Čekalo se totiž, že změří síly s Ankalaevem, ale nakonec je všechno jinak.




Pereira má potvrzeného překvapivého soupeře

Šampion polo-těžké váhy Alex Pereira se vrací, aby obhájil svůj titul proti Khalilu Rountreemu Jr. v hlavním zápase galavečeru UFC 307, který se uskuteční 5. října v Delta Center v Salt Lake City. V hlavním předzápase se utká šampionka bantamové váhy UFC Raquel Pennington s Juliannou Penou a pro říjnový turnaj je potvrzeno i několik dalších zápasů.

Co se týče osmičky žebříčku UFC Khalila Rountreeho (13-5-1NC), vyhrál posledních pět zápasů v řadě, z toho čtyři na KO/TKO, přičemž naposledy v prosinci 2023 zvítězil nad někdejším titulovým vyzyvatelem Anthonym Smithem. Rountree byl v roce 2024 mimo hru především kvůli suspendaci, které čelil poté, co vyšlo najevo, že omylem požil zakázanou látku prostřednictvím jednoho z doplňků stravy, které užíval v rámci přípravy na plánovaný zápas proti Hillovi na galavečeru UFC 303.




Technicky je však Rountree nadále suspendován Nevadskou atletickou komisí poté, co mu řídící orgán na červencovém slyšení prodloužil dočasnou suspendaci, když byl pozitivně testován na 5a-androstanediol, 5b-androstanediol a androsteron, což jsou metabolity DHEA – anabolického steroidu, který je pro sportovce zakázán za všech okolností. Vzhledem k tomu, že Rountree má zápasit v říjnu, je pravděpodobné, že se již s komisí dohodl na vyřešení případu, které bude pravděpodobně oznámeno na slyšení 29. srpna v Nevadě. Je sice možné, že komise bude hlasovat pro zamítnutí usnesení, ale Rountree a UFC musí věřit, že bude očištěn včas, aby mohl v říjnu zápasit.

Mezi další nově oznámené zápasy patří souboj Stephena „Wonderboye“ Thompsona s Joaquinem Buckleym ve welterové váze a střet Kevina Hollanda s Romanem Dolidzem ve střední váze. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *