Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Špinavá politika a dvojí metr? UFC šampion Islam Makhachev se ostře opřel do OH

Špinavá politika a dvojí metr? UFC šampion Islam Makhachev se ostře opřel do OH

Makhachev

Letošní OH v Paříži nabídly skvělou podívanou a elitní výkony, ale bohužel i hodně kontroverze. Za zmínku stojí úvodní ceremoniál a nebo boxerka Imane Khelif, která čelila ostré kritice a dezinformační kampani. Mnozí sportovci se navíc ani na OH nedostali, na což zlostně upozornil UFC šampion Makhachev.


Clash promotér Le Sy reaguje na ostré vyjádření Novotného a vrací úder

„Moc jsem si užil zápasovou část OH. Je však žalostné, že se do tak odvážného sportu vkradla špinavá politika. Lidé, kteří svůj život obětovali sportu a nyní by chtěli své schopnosti ukázat světu, musí kvůli banu zůstat doma a sledovat vše jen v TV. Tohle jsou otřesný a nechutný dvojí metr, který prosazují pokleslé země. Proč by sportovci měli trpět za politiky a mít omezené možnosti, jak se prosadit?“ opřel se Islam Makhachev do OH za ban pro ruské sportovce, kteří měli v souvislosti s ukrajinsko-ruským konfliktem zákaz se bojů o medaile zúčastnit. Jedinou možností, jak se do bojů dostat, bylo soutěžit pod neutrální vlajkou, tedy vzdát se své ruské příslušnosti.

Kvůli politice do dalšího zápasu nenastoupí ani Záděra

Přední český postojář Patrik Záděra se měl 16.8. představit na galavečeru RCC Fair Fight, který se koná v ruském Jekatěrinburgu. Záděra se v organizaci RCC Fair Fight naposledy představil v březnu, kdy na body zdolal houževnatého Rodiona Sheremeta. Na vedení RCC udělal dojem a tak měl přijít další zápas, ze kterého ovšem kvůli politickým důvodům sešlo. 

„Kvůli olympiádě a zákazu pouštění fighterů z Evropy do Ruska mi byl včerejším dnem zápas na RCC Fair Fight zrušen. Jsem nasranej, dřel jsem na to a jen díky sračkám z olympiády a věcem co se dějí v Rusku nemůžu jet zápasit. No nic ´show must go on´ a v září RFA titul! Jdu si pro něj!“ napsal na Isntagram Patrik Záděra.   

RFA a IAF potvrdily skvělé titulové duely

Už je to nějaký čas, co byl oznámen titulový zápas o titul šampiona lehké váhy. V něm se představí současný držitel titulu Arbi Mezhidov, který v Praze nastoupí ke své premiérové obhajobě proti Leo Brichtovi. Turnaj s názvem RFA x IAF: Special Title Night 2 byl dnes uveden do prodeje, vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Dále se přidává další titulová bitva! Talentovaný Patrik Záděra vyzve šampiona Dominika Bereczkiho, což znamená, že Záděra přechází do vyšší váhové kategorie. Zástupce pražského Spejbl Gymu má za sebou cenné vítězství nad ruským zápasníkem Rodionem Sheremetem a Polákem Dariuszem Pieniakowskim. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *