Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Olympijský medailista a bývalý soupeř Jiřího Procházky skončil v nemocnici

Olympijský medailista a bývalý soupeř Jiřího Procházky skončil v nemocnici

Český samuraj Jiří Procházka si dal od zápasení na nějakou chvíli pauzu a užíval si zaslouženého volna a hodně cestoval. Nyní se vrátíme do poměrně nedávné minulosti a podíváme se o devět let zpátky na turnaj, kde na sebe Procházka poprvé hodně upozornil i v zahraničí.


Clash promotér Le Sy reaguje na ostré vyjádření Novotného a vrací úder

V roce 2015 se Jiří Procházka vydal dálnou štaci do japonské organizace RIZIN, aby se zde představil v pyramidě v těžké váze, která byla naplánována na konec roku 29.-31. prosince. Hned v prvním kole Jiří narazil na olympijského medailistu Satoshiho Ishiiho, který se mohl pochlubit zlatou medailí z Juda, kterou vybojoval na hrách v Pekingu. 

Jenže Procházka nedal Ishiimu žádnou šanci a v desetiminutovém prvním kole si s Japoncem poradil za necelé dvě minuty. V RIZINu jsou samozřejmě benevolentnější pravidla, a tak byly k vidění například kolena do hlavy na zemi v podání českého zápasníka. Procházka nakonec došel až do finále, kde nestačil na Mo Lawala, kterého později porazil v odvetném souboji.      




Nicméně zpátky k Ishiimu, který se v roce 2017 přestěhoval do Chorvatska za další žijící legendou Mirkem „Cro Copem“ Filipovičem. V roce 2019 získal Ishii chorvatské občanství a pas, ale musel se vzdát japonského občanství a pasu kvůli japonské politice proti dvojímu občanství. Ishii tedy zůstal po boku Filipoviče, se kterým nyní trénují mladé talenty. Ishii měl dříve zdravotní problémy, ale nyní se jeho zdravotní stav náhle zhoršil a musel být hospitalizován.

„Boj s nečekanou nemocí. Během dvou týdnů jsem třikrát podstoupil akutní operaci. A nejhorší část jsem překonal. Pomalu se mi daří lépe. Co nejdříve se vrátím na startovní čáru za svými cíli. Děkuji doktorovi za záchranu života a děkuji všem, kteří mě podporují, ať se děje cokoli,“ napsal Ishii na sociálních sítích.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Satoshi Ishii (@satoshiishii0141)




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *