Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Kde vzal Ngannou po bolestné ztrátě syna motivaci do dalšího MMA zápasu?

Kde vzal Ngannou po bolestné ztrátě syna motivaci do dalšího MMA zápasu?

Ngannou v dubnu prozradil, že jeho patnáctiměsíční syn Kobe zemřel po lékařském zákroku. Tato zdrcující zpráva zasáhla Ngannouovu rodinu pouhý měsíc po jeho posledním zápase, kterým byla prohra na KO ve druhém kole s Anthonym Joshuou v boxerském zápase v saúdskoarabském Rijádu. Nyní byl však oficiálně potvrzen jeho návrat do MMA.


Tohle už nesmažete? Vašek Sivák má špatnou zprávu pro Spejbl Gym

Francis Ngannou se nyní chystá na svůj první zápas v MMA po téměř třech letech, když se 19. října utká s Renanem Ferreirou na galavečeru PFL. V rozhovoru pro Sky Sports Boxing Ngannou hovořil o tom, jak mu návrat k tréninku pomáhá překonat tragédii a jak ho jeho syn nadále motivuje. 

„Potřebuji nějaké aktivity,“ řekl Ngannou. „Potřebuji zůstat aktivní, být v zóně, do které patřím. Chci bojovat za svého chlapce. Za Kobeho. Poslední tři měsíce nebyly nejlehčí,“ pokračoval Ngannou. „Myslím, že to byla zdaleka nejtěžší životní forma od chvíle, kdy jsem přišel o syna. Nějakou dobu jsem pochyboval o tom, jestli to mám dál dělat, jestli mám znovu bojovat nebo tak něco, ale chtěl jsem udělat něco dobrého na jeho památku. Je to motivace, abych za něj bojoval.“




Ngannouův poslední zápas v MMA se odehrál na turnaji UFC 270, kde jednomyslným rozhodnutím porazil Ciryla Ganea a udržel si titul těžké váhy UFC. Následoval vleklý spor o novou smlouvu s organizací UFC, v němž si Ngannou nakonec po roce nečinnosti vymohl propuštění, takže mohl podepsat smlouvu s PFL a později se pustit do prestižních boxerských zápasů s Tysonem Furym a Anthonym Joshuou. Vzhledem k tomu, že Ngannou udělal v boxerském světě velkou vlnu, panovaly pochybnosti, zda se vrátí do MMA. A když se objevila zpráva o smrti jeho syna, vyvstala otázka, zda chce Ngannou ještě vůbec zápasit.

„Není to tak, že se blížil můj odchod do důchodu. Člověk má jen jiné myšlenky,“ řekl Ngannou. „Vidíte, jak je život křehký. Cítíte, že jste zranění, cítíte se bezmocní, cítíte se zbyteční. Pochybujete o své existenci, o důležitosti toho všeho nebo života obecně, ale není to tak, že bych uvažoval o odchodu do důchodu nebo tak něco. Jde jen o to, že se musíte vypořádat s něčím, co předtím nebylo na pořadu dne.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *