Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Šampion Islam Makhachev reaguje na možný souboj s Paddym Pimblettem

Šampion Islam Makhachev reaguje na možný souboj s Paddym Pimblettem

Makhachev Pimblett

Velká část MMA komunity Paddyho Pimbletta donedávna asi hodně podceňovala a měla jej za tlačenku vedení, ale anglická hvězda ukazuje, že má rozhodně kvality, díky kterým se může prosadit. V posledním zápase Pimblett například jako první borec v UFC uškrtil/upáčil Greena, díky čemuž poskočil na 15. místo žebříčku lehké váhy. Na vrchol to ještě kus má, ale pokud se mu bude i nadále dařit, tak by mohl být brzy mezi elitou lehké váhy, které aktuálně vládne pevnou rukou Islam Makhachev.


Až taková nenávist? Vančura ze Spebjl Gymu pálí do Novotného a OKTAGON vedení

„Když si to zaslouží, tak proč bychom se nemohli v budoucnu utkat?“ rozpovídal se Islam Makhachev na téma Paddy Pimblett. „Kdyby vyhrál pár dalších zápasů, když bude součástí TOP 10, tak proč ne? Aktuálně v rámci divize nevidím žádné vzrušující zápasy, které by mě zvedaly ze židle, takže jsem rád za podobná nová jména, která se derou na vrchol.

Viděl jsem, jak ukončil Greena, se kterým jsem také bojoval. Byl to dobrý výkon. Nyní je tedy čas, aby měl další dobré soupeře a uvidí se, jak se mu povede. Mohl by se dostat na vrchol, ale ještě to nějakou dobu zabere. Musí hodně trénovat, protože ho čekají jen samí nebezpeční borci.“

Makhachev je aktuálně zraněný, ale následně se počítá s tím, že by se mohl utkat s Tsarukyanem a nebo Gamrotem, pokud na turnaji UFC 305 porazí Hookera.




Makhachev by mohl přeskočit do střední váhy?

Před turnajem UFC 304 v Manchesteru si šampion lehké váhy Islam Makhachev pohrával s myšlenkou přesunu do welterové váhy v naději, že získá druhý titul. Kvůli tomu, že přítel a týmový kolega Belal Muhammad nyní drží tento pás, Islam Makhachev prohlásil, že je otevřený myšlence přeskočit jednu divizi a přejít rovnou do střední váhy. S tím ovšem nesouhlasí současný šampion střední divize Dricus Du Plessis. 

Ironií osudu je, že to byl právě Muhammad, kdo se před svým úspěchem v Manchesteru zasazoval o to, aby Makhachev přeskočil welterovou váhu, když v červnu pro MMAFighting řekl: „Upřímně řečeno, mohl by jít rovnou do střední váhy a porazil by Du Plessise. Myslím, že je opravdu tak dobrý. Myslím, že by mohl jít o dvě váhy výš a stát se šampionem dvou divizí.“




Tento týden byl šampion střední váhy Dricus Du Plessis dotázán, co si myslí o možnosti, že by král lehké váhy přestoupil do střední váhy. Nepřekvapivě se Dricus ani nedokázal dostat na konec otázky, aniž by vybuchl smíchy, když vysvětloval, že zatímco každý bojovník UFC sní o tom, že se stane šampionem ve dvou váhách, stále existuje určitá hranice.

„Jo, co na to říct… Každý může snít, vždycky říkám, že nikdy neomezujte své sny a sněte ve velkém, ale on sní opravdu až moc ve velkém. Samozřejmě, že v tomto sportu to chce každý, zvlášť poté, co už máme dvojnásobné šampiony. Naprosto chápu, že někdo jde do jiné divize a bojuje o pás, protože přijde fáze, kdy to má smysl. Lidé vyhrají pás a hned si řeknou: ‚Chci být dvojnásobným šampionem‘, ale ty nejsi Conor McGregor. Ten to udělal jako první a udělal to velkém stylu. On byl ten, kdo určoval trendy, průkopník v tom, jak to udělat, a každý se snaží být takový – to není ale není Islamův případ.“ 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *