Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Tak to je smůla! Američané se po 56 letech vracejí z OH bez zlata

Tak to je smůla! Američané se po 56 letech vracejí z OH bez zlata

Od amerického mužského wrestlingového týmu v se na olympijských hrách 2024 v Paříži očekávalo hodně. Místo toho se šestičlenná výprava zapsala do historie, ale negativním písmem. Americký mužský wrestlingový tým poprvé po 56 letech odjíždí z olympiády bez zlatého kovu.


Novotný reaguje na krok Fortuny, která se rozešla s bizarním Clash of the Stars

Olympijský vítěz z roku 2016 Kyle Snyder skončil jako poslední americká naděje na zisk zlaté medaile. V semifinále ve váze do 97 kg podlehl Akhmedu Tazhudinovi – původem z Dagestánu, ale nyní reprezentujícímu Bahrajn. Přes veškerou Snyderovu snahu se mu nepodařilo vytvořit dostatečný útok a utrpěl s Tazhudinovem druhou porážku v řadě poté, co ho tento 21letý fenomén na mistrovství světa 2023 porazil 11:0. 

Po Snyderově prohře se americký mužský wrestlingový tým poprvé od roku 1968 vrací domů bez zlaté medaile. Šestapadesátileté působení amerického týmu končí poté, co mnozí tvrdili, že USA posílají na olympijské hry v roce 2024 svůj nejsilnější tým s několika mistry světa a dalšími špičkovými sportovci. Bohužel, americký kontingent se od začátku potýkal s problémy, když Mason Parris vypadl v kvalifikaci ve váze do 125 kg poté, co zaujal místo v týmu, které kdysi střežil olympijský vítěz z roku 2020 Gable Steveson, který podepsal smlouvu s WWE, ale pak se začal věnovat americkému fotbalu, kde v současnosti hraje za Buffalo Bills.




Trojnásobný šampion NCAA a mistr světa Zain Retherford byl v úvodním kole vyřazen Íráncem Rahmanem Amouzadem 8:0, čímž Retherfordova šance na zlato rychle skončila. Největší šanci na olympiádě měl bývalý reprezentant Iowy Spencer Lee, který se dostal do finále ve váze do 57 kg, ale podlehl Reiovi Higuchimu z Japonska. Lee přesto odjíždí domů se stříbrnou medailí ze své první olympiády. 

Aaron Brooks také utrpěl ve svém semifinálovém zápase ve váze do 86 kg poněkud nečekanou porážku s Magomedem Ramazanovem z Bulharska poté, co se dostal do olympijského týmu díky tomu, že porazil zlatého medailistu z roku 2020 Davida Taylora. Kyle Dake, který vyhrál čtyři mistrovství světa, patřil k největším favoritům pařížských her, ale v divokém zápase proti Daichimu Takatanimu z Japonska neuspěl a jeho soupeř zvítězil 20:12. Dake nakonec odjíždí s druhou bronzovou medailí. Ve svých 33 letech by to mohla být jeho poslední olympiáda. 

V minulosti se na olympiádě představili a později prorazili v MMA jména jako Daniel Cormier, Henry Cejudo, Ronda Rousey, Ben Askren, Yoel Romero, Mark Coleman, Kayla Harrison, nebo Dan Henderson. Dočkáme se v MMA nových jmen, které se představily na olympijských hrách v Paříži? 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *