Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Nová rivalita? Šampion Dricus du Plessis se vysmál plánu Islama Makhacheva

Nová rivalita? Šampion Dricus du Plessis se vysmál plánu Islama Makhacheva

Du Plessis Makhachev

Šampiona střední váhy Dricuse Du Plessise čeká už příští sobotu první obhajoba titulu, když se v dlouho očekávaném zápase utká s bývalým vládcem střední divize Israelem Adesanyou. Ještě před tímto soubojem si však rýpnul do dominantního šampiona lehké váhy.


Je to bohužel tady! Jon Jones má pro své fanoušky hodně špatnou zprávu

Před turnajem UFC 304 v Manchesteru si šampion lehké váhy Islam Makhachev pohrával s myšlenkou přesunu do welterové váhy v naději, že získá druhý titul. Kvůli tomu, že přítel a týmový kolega Belal Muhammad nyní drží tento pás, Islam Makhachev prohlásil, že je otevřený myšlence přeskočit jednu divizi a přejít rovnou do střední váhy. S tím ovšem nesouhlasí současný šampion střední divize Dricus Du Plessis. 

Ironií osudu je, že to byl právě Muhammad, kdo se před svým úspěchem v Manchesteru zasazoval o to, aby Makhachev přeskočil welterovou váhu, když v červnu pro MMAFighting řekl: „Upřímně řečeno, mohl by jít rovnou do střední váhy a porazil by Du Plessise. Myslím, že je opravdu tak dobrý. Myslím, že by mohl jít o dvě váhy výš a stát se šampionem dvou divizí.“




Tento týden byl šampion střední váhy Dricus Du Plessis dotázán, co si myslí o možnosti, že by král lehké váhy přestoupil do střední váhy. Nepřekvapivě se Dricus ani nedokázal dostat na konec otázky, aniž by vybuchl smíchy, když vysvětloval, že zatímco každý bojovník UFC sní o tom, že se stane šampionem ve dvou váhách, stále existuje určitá hranice.

„Jo, co na to říct… Každý může snít, vždycky říkám, že nikdy neomezujte své sny a sněte ve velkém, ale on sní opravdu až moc ve velkém. Samozřejmě, že v tomto sportu to chce každý, zvlášť poté, co už máme dvojnásobné šampiony. Naprosto chápu, že někdo jde do jiné divize a bojuje o pás, protože přijde fáze, kdy to má smysl. Lidé vyhrají pás a hned si řeknou: ‚Chci být dvojnásobným šampionem‘, ale ty nejsi Conor McGregor. Ten to udělal jako první a udělal to velkém stylu. On byl ten, kdo určoval trendy, průkopník v tom, jak to udělat, a každý se snaží být takový – to není ale není Islamův případ.“ 

UFC 305 – Figh Card:

(c) Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya

Kai Kara-France vs. Steve Erceg

Mateusz Gamrot vs. Dan Hooker

Tai Tuivasa vs. Jairzinho Rozenstruik

Li Jingliang vs. Carlos Prates

Junior Tafa vs. Valter Walker

Joshua Culibao vs. Ricardo Ramos

Casey O’Neill vs. Luana Santos

Stewart Nicoll vs. Jesus Aguilar

Song Kenan vs. Ricky Glenn

Jack Jenkins vs. Herbert Burns

Tom Nolan vs. Alex Reyes




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *