Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Hodně naštvaný Magomed Ankalaev má pro Rakiće špatnou zprávu

Hodně naštvaný Magomed Ankalaev má pro Rakiće špatnou zprávu

Ankalaev Rakić

Aleksandar Rakić se na turnaji UFC 300 vracel do boje po téměř dvou letech, takže kolem jeho formy visel hodně velký otazník. V prvním kole však jasně ukázal, proč se stále drží na špičce divize, protože BJP hodně zatopil. Poté se však nechal strhnout do chaosu, kterému vládne český borec a byl konec. Rakić však navzdory prohře zůstal na pátém místě a nyní ho čeká bitva, díky které by si klidně mohl vysloužit titulovou šanci. Tedy pokud vyhraje, což mu prý Ankalaev nedovolí.


Hrůzný zážitek nebo příživnictví? Šampion Pereira čelí hodně vážnému obvinění

Na galavečer UFC 308, který nás čeká v říjnu, bylo totiž přidáno střetnutí v polo-těžké váze, v němž se podle generálního ředitele UFC Dany Whitea utkají Magomed Ankalaev a Aleksandar Rakić. Galavečer UFC 308 se uskuteční 26. října v Abú Dhabí. Ankalaev, který si už dlouho brousí zuby na titul a Pereiru, na lednovém galavečeru UFC knockautoval ve druhém kole Johnnyho Walkera.

Dagestánec se tak vrátil na vítěznou sérii po dvou zápasech bez výhry (remíza a No Contest). V prosinci 2022 na UFC 282 se v hlavním zápase večera protrápil k remíze proti Janu Blachowiczovi. Ankalaev v minulosti porazil mimo jiné bojovníky jako Anthony Smith, Thiago Santos a Nikita Krylov. Dagestánec je v žebříčku UFC v polo-těžké váze na 2. místě. Deset ze svých osmnácti vítězství zaznamenal knockoutem.




Aleksandar Rakić (MMA 14-4) prohrál poslední dva zápasy. V dubnu ho na jubilejním galavečeru UFC 300 porazil Jiří Procházka na TKO ve druhém kole. Předtím musel Rakić uznat převahu Jana Blachowicze. I tak by mu mohla případná výhra zajistit titulovou šanci. Ankalaev je totiž dvojka divize, takže pokud by Aleksandar vyhrál, tak se vyhoupne na vrchol, kde je na prvním místě BJP, který však další titulovou šanci v blízké době nedostane. Bylo by to sice zvláštní, ale opravdu je reálné, že by pak byl Rakić titulový vyzyvatel, což jen dokazuje, jak mělká celá divize vlastně je.

Ankalaev je však jasně proti, „Teď už všichni vědí, že nebudu bojovat o titul a v Abu Dhabí se místo toho utkám s Rakičem. Ať už mi matchmaker Mick Maynard dá kohokoli, rozbiju mu obličej, aby mě už šampion nemohl odmítnout, pokud svou práci odvedu působivě. Je mi líto každého, kdo se mnou bude odteď do budoucna bojovat,“ nechal se slyšet Ankalaev, že Rakiće plánuje doslova zničit, aby si tak potvrdil vlastní titulovou šanci.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *