Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Anglie v noci, ale Abú Dhabí lokální vysílací čas? Jak funguje vysílaní UFC?

Anglie v noci, ale Abú Dhabí lokální vysílací čas? Jak funguje vysílaní UFC?

Proč se galavečer UFC 308 v Abú Dhabí koná v místním hlavním čase, zatímco fanoušci ve Velké Británii, kteří navštívili turnaj UFC 304, museli zůstat vzhůru až do brzkých ranních hodin – existuje nějaký důvod či racionální vysvětlení pro rozdílné časy začátků číslovaných karet UFC?


Tohle už nesmažete? Vašek Sivák má špatnou zprávu pro Spejbl Gym

Hlavní karta turnaje UFC 304 začala až ve tři hodiny ráno místního času, a přestože se návštěvníci snažili zůstat vzhůru a ve střehu, několik z nich bylo zachyceno na kamerách, jak usínají. Výkonný ředitel UFC David Shaw nyní nabídl fanouškům vysvětlení. Vzhledem k tomu, že Shaw pracuje převážně s vysílacími partnery organizace, a to jak na trhu ve Spojených státech, tak na mezinárodním poli, bylo zajímavé slyšet ho hovořit  o tom, jak vlastně mediální stránka kolosu UFC funguje. 

Zvláště zajímavé bylo, že Shaw potvrdil, že nově oznámená karta UFC 308 v Abú Dhabí se bude konat v „hlavním vysílacím čase“ pro diváky ve Spojených arabských emirátech. To je v příkrém rozporu s posledním číslovaným turnajem v Manchesteru. Na otázku Oscara Willise z The Mac Life, proč se UFC 304 ve Velké Británii konalo v hlavním vysílacím čase pro fanoušky v USA, zatímco UFC 308 ve Spojených arabských emirátech se bude konat v hlavním vysílacím čase pro Abú Dhabí, Shaw odpověděl takto.




„UFC 308 bude v hlavním vysílacím čase Spojených arabských emirátů. Takže ve hře je několik věcí, zaprvé – v USA je jen tolik turnajů mimo hlavní vysílací čas, kolik jich můžeme mít. Velká část příjmů společnosti pochází od ESPN, takže se musíme ujistit, že vyvažujeme počet turnajů, které jsou v hlavním vysílacím čase v USA, a galavečerů mimo hlavní vysílací čas v USA. 

„Manchester byl Danova (Generální ředitel UFC Dana White) iniciativa, který řekl: ‚Máme všechny ty šampiony a prudce rostoucí fanouškovskou základnu ve Velké Británii. V posledních třech nebo čtyřech letech jsme měli ve Velké Británii spoustu extrémně silných akcí‘,“ vysvětlil Shaw.




„A abychom to mohli zařadit do správného času, naskytla se příležitost s PPV uprostřed noci, což jsme už udělali s Bisping vs. Henderson, a tak jsme věděli, že to funguje. Aréna byla skvělá; myslím tím, že jste odešli a venku bylo slunečno – myslím, že před tím hlavním zápasem nikdo neodešel. Jestli to zopakujeme? Nejsem si jistý, ale byl to také vzorec, který fungoval.“

Zatímco samotná aréna byla fantastická, jak uvedlo několik členů serveru Bloody Elbow, kteří byli na místě, rozhodně nelze tvrdit, že vzorec „fungoval“ bez problémů. Nejenže po internetu kolují videa, na nichž diváci rychle usínají, ale dokonce i samotní bojovníci UFC 304 přišli s prohlášením, že se cítili unavení, když měli tak pozdě zápasit.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *