Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » A co kritici vymyslí teď? Otec nabídl důkaz, že se Khelif narodila jako žena a je žena

A co kritici vymyslí teď? Otec nabídl důkaz, že se Khelif narodila jako žena a je žena

OH

V souvislosti s OH a boxerským soubojem Khelif vs Carini se sociálními sítěmi a obecně internetem šíří mylné informace, které vyvolávají plamenné diskuze a hodně ostré reakce. Mnozí totiž tvrdí, že se Khelif narodila jako muž a následně se předělala na ženu, což není pravda, což se rozhodl vyvrátit i její otec, který nabídl důkaz.


Šampion Patrik Kincl reaguje na Vémolův bleskový návrat z důchodu

„Imane je holčička, která miluje sport už od svých šesti let, kdy hrála fotbal. Cílem těchto kritiků a pomluv je destabilizovat Imane, nechtějí, aby se stala mistryní světa. Říkám jí, aby jim v ringu dokázala, že se mýlí, a doufám, že udělá čest Alžírsku a arabským zemím a získá zlatou medaili. Je naším vzorem a my chceme být jako ona a vzdát čest Alžírsku a Tiaretu,“ reagoval otec boxerky na poslední kauzu a nabídl i dokumenty, které mají dokazovat, že se Imane narodila jako žena.

Kritici, kteří v posledních dnech dostali celou řadu důkazů a vyjádření, však argumentují tím, že se jen všichni snaží zakrýt podvod a jdou na ruku LGBT hnutí, které má podle nich evidentně obrovskou moc.




Biolog a vědec Jaroslav Petr vysvětluje

„Je to na hony daleko pravdě. Lidé si pletou intersexy (zjednodušeně přechodný stav mezi mužem a ženou) s transgendery, někdo dokonce s homosexuály. Intersex není nic proti přírodě. Konstatovat, že chromozom XY automaticky v ženském těle automaticky znamená, že je biologicky mužem, je zavádějící,“ řekl v rozhovoru pro SportsInsider.cz uznávaný český biolog a vědec Jaroslav Petr.

„Je důležité mnoho faktorů, které my navíc neznáme. Na chromozomu Y je klíčový gen SRY. Pokud tam chybí, což se stává, vyvine se člověk jako žena. Ale ani s kompletním Y chromozomem nemusí být člověk mužem. Klíčové je, jakou mají sensivitu k androgenům. Pokud na hormony androgeny jejich tělo nereaguje, mohou se vyvíjet jako ženy i s pohlavními chromozomy XY. Naše představy o tom, kdo je muž a žena jsou velmi zjednodušené.

Dám příklad – při rutinní kontrole plodu na trisomii 21 (Downův syndrom) byla provedena i kontrola chromozomů matce, pro kterou šlo o její třetí dítě. A zjistilo se, že většina jejich buněk v těle má pohlavní chromozomy XY. Byla tedy muž? Nebo naopak, seniorovi, který byl průkazně otcem dvou dětí, šel na operaci kýly a našli mu v pánevní dutině dělohu. Byl tedy ženou? Muži a ženy jsou většinou, ale zároveň krajní polohy spektra.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *