Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Tak to je hodně velký problém! Soudce zamítl návrh organizace UFC

Tak to je hodně velký problém! Soudce zamítl návrh organizace UFC

V prosinci 2014 podala skupina současných a bývalých bojovníků MMA hromadnou žalobu proti organizaci  UFC a její mateřské společnosti Zuffa, LLC. Zástupci skupiny pro tuto žalobu jsou Cung Le, Nathan Quarry, Jon Fitch, Brandon Vera, Luis Javier Vazquez a Kyle Kingsbury. Zástupci skupiny tvrdí, že společnost UFC používala nesprávné strategie, aby ovládla trh a získala monopol. Tito zástupci skupiny podali žalobu nejen za sebe, ale snaží se také zastupovat přibližně 1 200 dalších současných a bývalých bojovníků UFC. Jedním z jejich cílů je získat zpět peníze pro všech 1 200 bojovníků. Dalším cílem je přimět UFC ke změně způsobu podnikání. Po více než šesti letech tvrdého soudního sporu soud v prosinci 2020 oznámil, že hodlá certifikovat skupinu a vydat písemné stanovisko.


Škoda! Lauberová propálila Clash podvod, na který se chytil doslova celý svět

Soudce dohlížející na antimonopolní žalobu UFC – případ, který byl poprvé zahájen již v roce 2014 – zamítl předběžné schválení vyrovnání a přenastavil předběžné datum soudního procesu na 28. října. V úterý soudce Richard Boulware zamítl plánované vyrovnání poté, co UFC souhlasila s vyplacením 335 milionů dolarů na uzavření dvou samostatných antimonopolních žalob podaných bojovníky. V nejbližších dnech má být vydáno samostatné písemné usnesení, v němž bude podrobně popsáno Boulwarovo rozhodnutí, ale prozatím se antimonopolní žaloba přesouvá k soudu, přičemž další stavová konference je naplánována na 19. srpna, kde bude stanoveno přesné datum soudního řízení.

Soudce předtím u soudu uvedl, že má námitky proti vyrovnání, protože dohodnutá výplata se mu zdá nízká a že bojovníci zastoupení v druhé žalobě – zahrnující sportovce od roku 2017 do současnosti – mohou mít námitky proti doložkám a doložkám o zřeknutí se hromadných žalob ve stávajících smlouvách.

Je to ohromující rozhodnutí, které soud vydal poté, co advokáti bojovníků tvrdili, že dohodnuté vyrovnání poskytne okamžitou finanční úlevu mnoha sportovcům, kteří peníze zoufale potřebují. Advokáti také u soudu připustili, že poslání tohoto případu k soudu by mohlo vést k prohře, což znamená, že bojovníci zapojení do případu by nedostali vůbec nic. „Skutečnost je taková, že nárok má velmi malou hodnotu,“ řekl Eric Cramer, právní zástupce bojovníků, soudci během slyšení o navrhovaném vyrovnání. .

Aby žalobci alias bojovníci u soudu vyhráli, musí svůj případ prokázat nade vší pochybnost a zajistit jednomyslný verdikt poroty. I kdyby se tak stalo, UFC nepochybně podá odvolání, které by mohlo případ protáhnout na další roky, než by bojovníkům byla vyplacena jakákoli částka. Pokud by pak UFC prohrálo a všechna odvolání byla zamítnuta, mohla by být organizace nucena vyplatit miliardy, ale ani právníci bojovníků nechtěli riskovat, že by se dostali k soudu, případně prohráli a nedostali nic. 

„Jsou tisíce lidí, kterým by se tyto peníze opravdu hodily a pokud k tomuto vyrovnání nedojde a budeme nuceni tento případ předložit soudu, tak to uděláme, ale pokud prohrajeme, tak to může být pro mnoho lidí zničující,“ řekl Cramer soudci během červencového slyšení. Zdálo se, že TKO Group Holdings, mateřská společnost UFC, je s dohodou také více než spokojena, přičemž prostředky na vyplacení 335 milionů dolarů již vyčlenila ve finančním prohlášení podaném Komisi pro cenné papíry.

„Jsme rádi, že jsme tuto záležitost vyřešili, aniž bychom zavedli další změny ve stávajících obchodních operacích UFC,“ uvedl finanční ředitel TKO Andrew Schleimer během květnového rozhovoru. „Očekává se, že dohoda o vyrovnání bude brzy předložena soudu ke schválení.“

Vzhledem k tomu, že soudce předběžnou dohodu o narovnání zamítl a vrátil případ zpět na soud s novým datem soudního řízení, UFC a bojovníci by se mohli vrátit k jednacímu stolu a pokusit se dosáhnout nové dohody o vyrovnání. UFC by také potenciálně mohlo usilovat o samostatné vyrovnání obou případů, ale teprve se uvidí, zda se tak stane, nebo ne. I v případě, že bude dosaženo nové dohody o vyrovnání, musí jí opět posvětit soud, aby se soudní spory skutečně uzavřely.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *