Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Už to dává smysl! Proč byl neporažený střelec Mokaev vyhozen z UFC?

Už to dává smysl! Proč byl neporažený střelec Mokaev vyhozen z UFC?

Talentovaný anglický zápasník Muhammad Mokaev si na turnaji UFC 304 udržel svou neporazitelnost 13-0-1NC, ale na udržení práce v americké organizaci to nestačilo. Nyní vyšlo na povrch, proč byl anglický mladík bez milosti vyhozen z organizace UFC, i když ve své profesionální kariéře ještě neprohrál.


A miliony jsou pryč? Clash of the Stars přichází o generálního partnera

Neporažený Muhammad Mokaev před zápasem s bývalým šampionem RIZIN Manelem Kapem prozradil, že jejich zápas bude posledním v jeho smlouvě s organizací UFC. Mokaevovo poněkud utrápené vítězství na body nakonec nestačilo k tomu, aby organizace chtěla zahájit nová jednání. 

Generální ředitel UFC Dana White po vítězství okamžitě zavrhl myšlenku na podepsání nové smlouvy s Mokaevem a prohlásil, že „PFL získá skvělého neporaženého borce“. Komentáře a ochota šéfa UFC rozloučit se s rostoucím 24letým špičkovým bojovníkem zaskočily mnoho lidí v komunitě. White sice narážel na řadu problémů, které Mokaev předvedl v přípravě na zápas, jako byly například předzápasové potyčky s Kapem nebo jeho komplikovaná povaha.

Podle komentátora a MMA novináře Bena Davise je v příběhu víc. To údajně tvrdí i dlouholetý obchodní partner blízký Mokaevovi. „Mokaev a jeho manažerský tým se snažili zjistit, kolik by PFL zaplatila před jeho posledním zápasem v UFC,“ uvedl Davisův zdroj ve zprávách. „UFC se to dozvěděla a považovala to za poslední kapku, proč s ním nehodlá znovu podepsat smlouvu. Proto se Dana zmínil: ‚PFL dostane dobrého neporaženého borce‘. V podstatě se snažil použít číslo z PFL jako páku na UFC,“ uzavřel. 

Pokud Mokaev nakonec podepíše smlouvu s PFL, bude muset pravděpodobně přejít do bantamové váhy, protože muší váhu v současné době organizace nemá. Tedy pokud by neudělali ojedinělé zápasy v muší váze například jen pro obyvatele Manchesteru v Anglii. Bantamová váha je zatím pouze součástí PFL Europe, takže je otázkou, zdali tato divize bude v budoucnu součástí hlavní sezóny PFL…  




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *