Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Promotér Novotný znovu vysvětluje, proč má Růžička doživotní ban do OKTAGONu

Promotér Novotný znovu vysvětluje, proč má Růžička doživotní ban do OKTAGONu

Novotný

Jen pár dní poté, co byl oznámen milionový zápas, který by mohl oběma borcům změnit život, se objevily zprávy o tom, že Tadeáš Růžička, který je v podmínce, úplně zbytečně napadl dalšího člověka, v souvislosti s čímž hrozí, že místo do zápasu se Sivákem nastoupí do výkonu trestu. Jeho chování odsuzují fanoušci, ale i kolegové. Samozřejmě reagoval i promotér Novotný, který už před časem vyhlásil doživotní ban.


UFC ředitel Dana White znechuceně reaguje na souboj Edwards vs Muhammad 2

„V první řadě asi lidsky je pro normálního člověka šílenství, když potkáš někoho, jako je Růžička, který se s dalšími kámoš rozhodne se do tebe opřít. To pro tebe samozřejmě nemůže skončit dobře. Za mě? Já nechápu… Dostal jsem z několika míst zprávy, že už má sdělené obvinění, ale že si ho tam nenechali. Pokud se nepletu, tak posledně tři a půl roku podmínka a frajer, kterého odvezli a kterého tam zmasakrovali, tak by měl mít nějaké zlomeniny. Je to neoficiální, jen co mi lidi psali, ale zlomeniny v obličeji, což by bylo těžké ublížení na zdraví. Celý problém je v tom, že jsi prostě úplně vypnutý,“ reagoval promotér Ondřej Novotný ve svém vysílání na poslední kauzu.




Doživotní ban se jen potvrdil

„Mně to vadí. Zařekl jsem se, že nikdy nedostane zápas v OKTAGONu. Někdo se mě na to zase ptal. Překročilo to veškeré meze už dávno. Zase se to znovu potvrdilo. Willy mě tady o něčem přesvědčuje a zase se to znovu potvrdilo. Nejde do nekonečna… Nevím… Šílenství,“ potvrdil Novotný také, že celoživotní OKTAGON ban trvá. Novotný v minulosti apeloval i na další organizace, aby k věci přistoupily stejně, ale to se nestalo. Na vyjádření vedení IAF nebo RFA aktuálně čekáme, tak uvidíme, v jakém bude smyslu. Stejně tak se k věci zatím nevyjádřili ani zástupci gymu, pokud nepočítáme kolegu Fajka, který Růžičkovo jednání jasně odsoudil.




Video mluví poměrně jasně

Tentokrát sice Růžička svůj čin nedal na IG, jako tomu bylo v minulosti hned několikrát, ale pro změnu řádil v prostoru, kde je evidentně hodně kamer, takže je jeho počínání údajně podrobně zachyceno, z čehož může mít velký problém. Růžička sice několikrát mluvil o tom, že se polepší, což by s podmínkou na krku měl, ale jeho chování ukazuje opak. Nad jeho počínáním všichni jen kroutí hlavou. Níže se můžete podívat na část reportáže CNN Prima NEWS, kde je počínání trojice vidět.




Může dojít k proměně podmínky

„Určitě jim nepomůže fakt, že napadený muž putoval z koupaliště rovnou do nemocnice. Lékaři tam zjistili, že má několik zlomenin v obličeji. Incidentem starým jen několik dnů si Růžička prakticky umetl cestu do vězení. Tomu se přitom nedávno jen se štěstím vyhnul,“ upozorňuje server, že Růžička riskuje, že mu bude podmínka proměněna na trest odnětí svobody.

„V případě, že ta rvačka bude kvalifikovaná jako trestný čin, tak předpokládám, že soud tu podmínku promění ve výkon trestu,“ uvedl právník Jan Černý. Uvidíme tedy, jak se situace vyvine, ale klidně se může stát, že Růžička o milionový zápas se Sivákem přijde, čímž by přišel o největší šanci kariéry.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *