Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Daniel Cormier se zastal svého bývalého rivala Jona Jonese

Daniel Cormier se zastal svého bývalého rivala Jona Jonese

Cormier Jones

Šampion těžké váhy UFC Jon Jones byl obviněn ze dvou přestupků týkajících se komisaře, který 30. března podal policejní hlášení o jeho údajném „zvláštním“ chování. Tato situace nastala, když komisaři z Drug Free Sport agentury požadovali po Jonesovi jeho vzorky moči a krve. Daniel Cormier však má za to, že se celá kauza zbytečně nafukuje.


Naštvaný Shem Rock pálí do šampiona Karlose Vémoly a vysmívá se mu

Jon Jones byl nakonec obviněn z napadení a narušení komunikace, což jsou „klasické“ přestupky, přičemž slyšení o jeho virtuální vazbě je naplánováno na 17. července v Novém Mexiku. Zástupci okresního soudu v Bernalillu tuto informaci potvrdili v e-mailu zaslaném v pondělí serveru MMA Fighting.

Pokud bude Jones usvědčen z obou plných obvinění, mohl by čelit trestu odnětí svobody, který by byl celkově kratší než jeden rok, a pokutě až 500 dolarů za drobný přestupek a až 1 000 dolarů za přečin. Vzhledem k Jonesově pochybné minulosti není jisté, jak toto slyšení dopadne, ale jeho bývalé přešlapy mu u soudu jistě vůbec nepomohou.

Celou kauzu spustili komisaři antidopingových partnerů UFC z Drug Free Sport, kteří byli vysláni do Jonesova domu, aby odebrali náhodný vzorek. Agentka Crystal Martinez po příjezdu tvrdila, že Jones „vypadal rozrušeně“ poté, co nemohl poskytnout vzorek moči a místo toho mu byl nabídnut krevní test. Martinez tvrdila, že Jones jim poté začal klást otázky včetně toho, „zda mají peníze“, protože se s nimi prý chystá soudit. Tvrdila také, že jí Jones vzal telefon a začal je nahrávat. Jones později vydal vlastní prohlášení, v němž obvinění důrazně popřel.

„Nedávno mě navštívila antidopingová agentura, když jsem slavil narozeniny a zdřímnul si,“ uvedl Jones v dubnu. „Po probuzení jsem byl zaskočen neprofesionalitou a protokolem jednoho z agentů, což ve mně vyvolalo frustraci, která vedla k tomu, že jsem použil několik sprostých slov, kterých lituji. Chci však zdůraznit, že jsem v žádném okamžiku nikomu nevyhrožoval, nevpadl nikomu před obličej, na nikoho nezvýšil hlas ani se nedopustil žádné formy napadení. Je nešťastné, že se rozšířily nepravdivé zprávy bez řádného ověření faktů. Chci vás ujistit, že se proti těmto nepodloženým obviněním budu důrazně bránit. Pravdou je, že k incidentu prostě nedošlo.“

Během plánovaného slyšení 17. července bude Jones informován o obviněních, která jsou proti němu vznesena, a bude vyzván, aby se vyjádřil. Soudce poté stanoví podmínky propuštění po dobu projednávání případu. Případ pak bude stanoven k soudnímu líčení za 30 až 45 dní.

Cormier se rivala zastal

„Pokud mám být úplně upřímný, celou dobu jsem si myslel, že je to blbost,“ rozpovídal Cormier se o Jonesovi na svém kanálu na YouTube. „Mám pocit, že ho navštívili velmi brzy, nebo pokud si dobře vzpomínám, bylo to buď brzy ráno, nebo pozdě večer, kdy mohl být doma a popíjet.

Vím, že všichni spěcháme, abychom Jonese odsoudili kvůli jeho problémům z minulosti, ale realita je taková, že pokud je člověk doma a popíjí nějaké drinky ve svém vlastním domě, tak co? Je to jeho právo to dělat. Pokud přijdou testeři na drogy a on může být trochu podnapilý nebo zaneřáděný, možná ty interakce nejsou tak zábavné nebo snadné, jak by mohly být při jiných příležitostech. Nemyslím si, že z toho něco moc bude.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *