Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Boxerský šampion Usyk v MMA? Podle manažera je to možné

Boxerský šampion Usyk v MMA? Podle manažera je to možné

Poté, co Oleksandr Usyk dobyl svět boxu, hledá nové výzvy a podle jeho manažera by mu zápas pod pravidly MMA mohl „dodat šťávu“. Usykův manažer však nadhodil i další možnosti a zmínil organizaci bývalého dvojnásobného šampiona UFC Conora McGregora.


Tohle už nesmažete? Vašek Sivák má špatnou zprávu pro Spejbl Gym

Sedmatřicetiletý Ukrajinec prokázal, že je jedním z nejlepších bojovníků všech dob, a získal titul šampiona ve dvou váhových kategoriích. Oleksandr Usyk a Tyson Fury se 18. května utkali v souboji, který proti sobě postavil dva nejlepší boxery planety. Vzhledem k tomu, že „Gypsy King“ představoval složitou výzvu, musel zlatý olympijský medailista využít všech svých zkušeností, aby problém, který před ním stál, vyřešil. 

Usyk však předvedl fascinující výkon, kterým Furyho zastavil na cestě za ziskem všech pásů v těžké váze. Toto vítězství upevnilo jeho pozici jednoho z nejlepších boxerů na planetě. Nicméně, jak už to u mnoha bojovníků bývá, navzdory tomu, že dosáhl všeho, co si kdy přál, chce Usyk stále víc. Nyní prý zvažuje možnosti v jiných sportech a podle jeho manažera by mezi ně mohl patřit i „nepředstavitelný zápas“ s Jakem Paulem v MMA.

Usykův manažer Sergey Lapin pro server Betway uvedl: „Dokázal, že je nejlepší z této generace, a jakmile ukončí kariéru Tysona Furyho, zváží své další možnosti. Možná to bude opět přechod do nižší váhy, nebo je pro něj na stole možnost nějaké „divoké karty“. Ať už v boxerském ringu, v MMA kleci, nebo dokonce v Bare Knuckle Fighting Championship Conora McGregora.“ 

„Dokážete si představit, že by se Usyk a Jon Jones utkali, aby dokázali, že jsou nejtvrdšími muži planety? Nebo třeba třetí zápas s Anthonym Joshuou v MMA kleci. Možná to bude Jake Paul v cruiserweight, i když Usyk by s ním musel bojovat s jednou rukou za zády, aby to bylo fér.“

Než se však bude moci věnovat věcem mimo box, čeká ho ještě minimálně jeden tanec s Tysonem Furym. Krátce po první oficiální porážce v profesionální kariéře uplatnil Fury klauzuli o odvetě a donutil svého soupeře k druhému zápasu, který je údajně naplánován na 21. prosince.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *