Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Vlk Chimaev navzdory přátelství půjde proti šampionu Makhachevovi?

Vlk Chimaev navzdory přátelství půjde proti šampionu Makhachevovi?

Momentálně lehké váze UFC kraluje Islam Makhachev, který zároveň drží prvenství v žebříčku pound for pound (P4P). Ale už na konci roku by ho mohl z trůnu sesadit talentovaný bojovník, který si prý do svého týmu přizve neporaženého Khamzata Chimaeva, aby mu pomohl připravit se na souboj s Makhachevem.


Tohle už nesmažete? Vašek Sivák má špatnou zprávu pro Spejbl Gym

Arman Tsarukyan bude potřebovat kvalitní sparingpartnery, pokud chce sesadit z trůnu zdánlivě neporazitelného Islama Makhacheva. Oba zápasníci se již jednou utkali a Tsarukyan pokračuje ve sbírání vítězství a stoupá v žebříčku UFC. I když je pro Makhacheva klíčovou možností přestup do welterové váhy, rád by proti svému rivalovi ještě jednou obhájil titul. Pokud by se mu to povedlo, tak se osamostatní v čele žebříčku obhajob titulu lehké váhy. Momentálně má na svém kontě čtyři obhajoby a stejný počet mají i Khabib Nurmagomedov, BJ Penn a Benson Henderson. 

Tsarukyan je v současné době suspendován poté, co při nástupu do oktagonu na jubilejním galavečeru UFC 300 udeřil fanouška. Mezitím se však chystá natáčet televizní reality show, kde se setká s Khamzatem Chimaevem a požádá ho o pomoc s přípravou zápasu. Jedná se o reality show podobnou The Ultimate Fighter, kterou v Rusku provozuje organizace Hype Fighting Championship.

Tsarukyan a Chimaev se utkají jako trenéři mladých ruských bojovníků, kteří procházejí touto organizací. Titulový vyzyvatel v lehké váze si však přeje, aby se svým soupeřem skutečně navázal přátelství a spolupracoval s ním na největší výzvě své kariéry. „Samozřejmě, proč ne?“ Odpověděl na otázku serveru Sport24, zda by se chtěl s Chimaevem skutečně spojit a zároveň proti němu trénovat během reality show.

„Khamzat bojuje velmi dobře a vyzkouším jeho sílu. Abych byl upřímný, pokud bude příležitost s ním trénovat, tak jí využiju. Jelikož je vysoký a umí pracovat v opačném postoji, požádám ho, aby se ke mě přidal a trénoval se mnou. Celkově je jeho postava podobná Islamově.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *